23948sdkhjf

Fødevarebanken deler 37.500 måltider ud fra lukkede Netto-butikker

Overskudsmaden køres ud til godt 25 væresteder, hvor de forvandles til påskefrokoster og hygge.

Påsken byder på fridage, familiehygge og fællesspisning. Sådan er det i hvert fald for de fleste danskere. Men ikke for alle.

Heldigvis holder flere væresteder åbent i påsken og takket være donationer af overskudsmad fra Netto til FødevareBanken, betyder det alligevel samvær og madglæde, fortæller Netto i en pressemeddelelse.

Netto har siden 2016 tømt de helligdagslukkede butikker for overskudsmad til jul og påske, altså den mad, der kan spises, men ville gå til spilde i lukkedagene, og doneret den til FødevareBanken.

Overskudsmaden fordeler FødevareBanken ud til nogle af sine modtagersteder, 245 i hele landet, hvor udsatte danskere får glæde af maden hver dag året rundt.

- Det er en fornøjelse, at det igen i år er lykkedes at sætte fokus på at undgå det madspild, der ellers ville være i forbindelse med de helligdagslukkede Netto-butikker. Maden kommer ovenikøbet de mest udsatte danskere til gode. Det ligger helt i tråd med FødevareBankens arbejde, siger Karen-Inger Thorsen, der er adm. direktør FødevareBanken.

Til påske, er der altid lidt ekstra mad på hylderne i Netto det betyder også mere mad end ellers til FødevareBanken og deres modtagersteder.

I år giver 57 påskelukkede Nettobutikker godt 15 tons mad til udsatte danskere. Maden køres ud til FødevareBankens tre lagre på Sjælland og i Jylland, hvorfra det registreres og tjekkes inden det køres ud til organisationens modtagere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094