23948sdkhjf

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef
Dagligvarekoncernen Dagrofa endte 2018 med et underskud på 609 millioner kroner - næsten dobbelt så meget som de 343 millioner året før.

Det skriver Finans, der har fået indblik i nogle af koncernens nøgletal forud for offentliggørelsen af regnskabet sidst i denne måned.

Især en nedskrivning på næsten 400 millioner kroner i datterselskabet Foodservice Danmark slår hårdt på bundlinjen.

Til gengæld kan Dagrofa glæde sig over, at den samlede omsætning i koncernen steg for første gang i 10 år.

Dagrofa-koncernen består af de fire købmandskæder Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb samt FoodService Danmark og Dagrofa Logistik. De nåede i 2018 tilsammen en omsætning på 17,4 milliarder kroner mod 17,2 milliarder i 2017. Driften gav et overskud på 113 millioner mod 141 millioner året før - "som følge af det utilfredsstillende resultat i FoodService Danmark, ligesom årets resultat prægedes ikke mindst af nedskrivningerne forbundet hermed", konstaterer Dagrofa i en pressemeddelelse, der ikke kommer ind på det samlede minus på over 600 millioner.

- Meny og Spar klarer sig godt, og vi er kommet godt fra start også med den nye treårige strategi #StærkereSammen, men det koster at rydde op og tage fat om nælden, og det kan ses i 2018-regnskabet, siger Dagrofa-koncernchef Tomas Pietrangeli i meddelelsen.

Han blev ansat som topchef i juni sidste år efter fyringen af forgængeren Per Thau.

- Med ambitionen om at være Danmarks foretrukne fødevaremarked har Meny i årets løb styrket kædens butikker og koncepter. Der har specielt været fokus på convenience, måltidsløsninger samt delikatesseafdelinger, som alle er områder med god vækst. Meny åbnede i 2018 tre nye butikker, nævner Dagrofa og fremhæver også, at Spar-kæden har styrket sin position på dagligvaremarkedet.

- Derimod var resultaterne i FoodService Danmark stærkt utilfredsstillende. På trods af omsætningsfremgang i FoodService Danmark faldt indtjeningen. Derfor er der i løbet af 2018 arbejdet målrettet på at genoprette selskabet og stabilisere driften. Med ny administrerende direktør, Peter Bruun, på plads og nye stærke profiler i bestyrelsen har vi en fornyet stærk tro på fremtiden og forventer forbedringer allerede i 2019, hedder det i pressemeddelelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11