23948sdkhjf

Røde tal i brugsforening

Brugsforeningen for Middelbart og Omegn må sande, at 2018 bliver et år med et markant minus på bundlinjen.
Brugsforeningen for Middelfart og Omegn kom ud af 2018 med et særdeles sjældent minus på 1,5 millioner kroner. Nedskrivninger af inventar samt varelager i Gelsted - samt nedskrivninger på Kulturøen A/S er de største syndere. Desuden er foreningen klar med større satsninger i både Strib og Middelfart i løbet af få måneder, skriver Fyens.dk

Se hele artiklen her (kræver abonnement).

Markant minus
Formand Flemming Jensen mener, at han kan huske, der var ét eller andet år tilbage i tiden, hvor der var underskud. Det har med andre ord været en sjælden begivenhed.

Et underskud på 1,5 millioner kroner er altså ikke normalt hos Brugsforeningen for Middelfart og Omegn. Og spørger man såvel formand Flemming Jensen som den nyligt tiltrådte direktør, Ole Ebdrup Andreasen, hvad de mener om tallene, så fremgår det tydeligt, at de ikke er tilfredse.

- Vi er da ikke glade for det her. Men vi vælger altså at tage smerten nu, siger Ole Ebdrup Andreasen til Fyens.dk.

Store nedskrivninger
Disse smerter ligger i første omgang i Gelsted, hvor man er i færd med at transformere SuperBrugsen-butikken til en Fakta-butik. I den proces nedskrives både inventar og varelager med 1,1 millioner kroner, og samtidig investeres der otte millioner kroner i ombygningen.

- Ved at tage den nedskrivning nu, giver vi Fakta-butikken en meget bedre start. Og det er der brug for i en periode, hvor ombygningen koster på omsætningen, siger Ole Ebdrup Andreasen til Fyens.dk.

Flere nedskrivninger på Kulturøen
Situationen i Gelsted er dog langt fra ene om gøre bundlinjen blodrød. Brugsforeningen ejer sammen med Middelfart Sparekasse selskabet Kulturøen A/S, og lovgivningen på området betyder, at sparekassen skal nedskrive værdien af selskabet Kulturøen A/S for i alt 6 millioner kroner. Med 50 procents ejerskab til Brugsforeningen, rammer de 3 millioner Brugsforeningen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094