23948sdkhjf

Brødgigant bruger gamle skraldespande i nye kasser

Mandag går bagerigiganten Schulstad i gang med at udskifte deres klassiske transportkasser til brød med en ny 'flåde' af kasser bestående af 100 procent genanvendte plastmaterialer. 

Udskiftningen betyder et farvel 800.000 blå brødkasser, som løbende erstattes med grønne kasser af 100 procent genanvendt plast.

Det svarer til, at 1.400 ton ny plast skfites ud med genanvendt plast, skriver Schulstad i en pressemeddelelse. 

Fra skraldespande
Hvis farven på de nye kasser virker velkendt, er det, fordi den genanvendte plast i sit tidligere liv var danske, grønne skraldespande, fortæller Allan Christiansen, der er administrerende direktør hos Lantmännen Schulstad A/S.

- Vi har valgt at sige farvel til ’vores’ blå farve på kasserne, fordi miljøet er vigtigere end en farve. Der kan dog gå noget tid, før udskiftningen ses fuldt implementeret ude i butikkerne. De blå brødkasser, der allerede er i omløb, har nemlig en gennemsnitlig levetid på over 10 år. Miljømæssigt er der ikke fornuft i at kassere velfungerende brødkasser, så derfor udskifter vi dem løbende, efterhånden som de blå kasser skal erstattes, siger Allan Christiansen. 

Samtidig med udskiftningen af transportkasserne, reducerer Schulstad emballagen på mere end 50 millioner brødposer med en femtedel, hvilket sparer miljøet for over 100 ton plast om året.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11