23948sdkhjf

Apples salg af iPhones fortsætter med at falde

Apple sælger færre iPhones og Mac-computere, men overgår alligevel forventningerne i halvårsregnskab.

Apple leverer tirsdag aften dansk tid et regnskab for andet kvartal med blandede resultater. Salget af produkter som iPhones og Mac-computere går ned, mens salget af iPads er gået op.

Det skriver technologi-mediet The Verge.

Ifølge administrerende direktør Tim Cook er resultatet for iPads det bedste i seks år.

Selskabet har i andet kvartal en omsætning på 58,02 milliarder dollar - svarende til cirka 386 milliarder kroner. Det er et fald på 5,1 procent i forhold til samme periode for et år siden. Omsætningen er lidt højere end forventet.

Selv om salget af iPhones fortsat er faldende, er salget højere, end man regnede med. Salget landede i andet kvartal på 31,05 milliarder dollar mod ventede 30,50 milliarder dollar. 

Det var dog et fald fra 37,56 milliarder dollar i forhold til andet kvartal sidste år.

Regnskabet har medført, at aktierne i eftermarkedet stiger med 5,4 procent. Det såkaldte amerikanske eftermarked giver en indikation på, hvordan de amerikanske investorer onsdag vil reagere.

Apple leverede et skuffende regnskab for første kvartal, der især var mærket af en lav efterspørgsel på selskabets iPhone. Særligt på det kinesiske marked var købelysten dalende.

Ifølge Reuters siger Tim Cook, at salget af iPhones i Kina er begyndt at blive stabiliseret. 

Apple har kæmpet med at finde nye indkomstveje, efter at øget konkurrence på smartphone-markedet har stagneret selskabets vækst på mobilområdet. Det har været selskabets primære vej til profit.

Omsætningen på serviceområdet er i regnskabet steget 16 procent til 11 milliarder dollar - svarende til cirka 73 milliarder kroner. Stigningen skyldes vækst på musikområdet, Apple Pay og andre nye tiltag fra selskabet.

Der er også andre positive takter at finde i regnskabet, da der er fremgang, hvad angår Apple Watch og høretelefoner. 

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078