23948sdkhjf

Danske Byggecentre opfordrer politikere til fokus på erhvervslivet

Det danske samfund har brug for konkurrencedygtige virksomheder, der skaber arbejdspladser og tjener penge, der kan bruges til at finansiere velfærdsstaten.

Det mener brancheorganisationen Danske Byggecentre, der opfordrer politikerne til at stille skarpt på erhvervslivets vilkår i den kommende valgkamp. 

 - Det danske erhvervsliv har selvfølgelig brug for en god offentlig sektor, der kan sikre gode uddannelsesmuligheder, og en veludbygget infrastruktur, men den offentlige sektor har i den grad brug for erhvervslivet, der sikrer at det hele kan løbe rundt. Uden fokus på erhvervslivets vilkår gambler vi med hele fundamentet for den velfærdsmodel vi har i Danmark, udtaler Palle Thomsen, der er administrerende direktør for Danske Byggecentre, i en pressemeddelelse. 

Han mener desuden, at politikerne må bryde tabuet omkring behovet for udenlandsk arbejdskraft.

- Det er ikke godt nok, at over hver femte virksomhed i bygge og anlægsbranchen mangler arbejdskraft, og det bliver der nødt til at være fokus på i valgkampen. Udenlandsk arbejdskraft har været et fyord i dansk politik, og indtil nu har der heller ikke kunne blive enighed om at sænke skatten, for at give folk et større incitament til at yde lidt ekstra. Vi er inde i en god tid for dansk økonomi i øjeblikket, og det er lige præcis nu der skal gøres noget for at øge arbejdsudbuddet og holde opsvinget kørende, så vi fortsat kan finansiere velfærden, siger Palle Thomsen.

Danske Byggecentre opfordrer desuden til at investere i erhvervsskolerne og gøre den såkaldte boligjobordning permanent. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078