23948sdkhjf

De laver chokolade af søde kartofler - men det driller

SimplEat og Teknologisk Institut i samarbejde om nye, veganske produkter

I København er to unge kvinder, Nina Vellev og Annette Riis Villadsen, godt i gang med et iværksættereventyr, der skal gøre veganske chokoladeprodukter og snacks til et hit.

De har sammen udviklet en serie lækkerier, og deres virksomhed, SimplEat Copenhagen, går efter "kvalitetsbevidste forbrugere, som er passionerede omkring deres image og sundhed".

Men lige nu er der et problem, som Nina Vellev og Annette Riis Villadsen får hjælp til at løse hos Teknologisk Institut: Holdbarheden på de veganske chokolader er ikke lang nok.

Udover at være veganske har produkterne et lavt indhold af sukker, fedt og kalorier sammenlignet med lignende produkter. Og den sammensætning har vist sig at udgøre en teknologisk udfordring i forhold til stabiliteten og holdbarheden af produkterne. I dag er holdbarheden for kort til, at produkterne kan afsættes i supermarkeder og foodservice-segmentet.

Derfor samarbejdet med Teknologisk Institut, hvor et team af fødevareteknologer er sat på opgaven. I samarbejde med SimplEat Copenhagen videreudvikler de opskrifterne.

- Idéen er at udvikle en serie sunde og lækre, økologiske konfekture- og snackprodukter baseret på sød kartoffel. Det findes ikke på markedet i dag, siger Nina Vellev.

- Vores ønske om et "clean label"-produkt har givet os nogle tekniske udfordringer med holdbarheden og med opskalering. Vi mangler den tekniske kunnen til selv at kunne løse dette, tilføjer hun om baggrunden for, at Teknologisk Institut er kommet med.

De første prøveproduktioner har virksomheden tidligere afsat til hovedsageligt events og lignende. Mens holdbarhed og produktionsmetode bliver optimeret via samarbejdet med Teknologisk Institut, er produktionen sat på standby, oplyser de to iværksættere til Food Supply.

Læs også: Kæmpekoncern vil have fat i danske veganere

Målet med samarbejdet er at bane vejen til supermarkedernes hylder og de større foodservice-operatører.

- Holdbarheden nu er kun på et par uger - den skal skal gerne op på to-tre måneder, konstaterer Nina Vellev.

Konsistens og sensorik
Hos Teknologisk Institut fortæller faglig leder Eva-Marie Lange, at arbejdet med at videreudvikle opskriften foregår i instituttets udviklingskøkken FoodtureLab, og at det suppleres med målinger af holdbarheden i analyselaboratorier.

For at kunne sætte en effektiv produktion op arbejdes der også med at forbedre produktets konsistens, samtidig med at den sensoriske kvalitet optimeres.

Læs også: Umulig Whopper uden kød på vej

- Når vi har fået bedre styr på holdbarheden i samarbejde med Teknologisk Institut, kan vi komme ind til flere virksomheder med vores produkter. De har smagt dem og er vilde med dem, men har meldt tilbage, at de ønsker en længere holdbarhed af produkterne, før vi kan komme i betragtning. Så det er næste skridt efter projektets afslutning, siger Nina Vellev.

SimplEat er ikke den eneste virksomhed, der står med den type udfordringer, konstaterer Eva-Marie Lange hos Teknologisk Institut..

- Vi får mange henvendelser, hvor der er udfordringer med kvalitet og holdbarhed på nye koncepter inden for den plantebaserede trend. Virksomhederne har ideerne, men kan ikke altid implementere dem. Der står vi klar til at hjælpe med viden og laboratorier, påpeger hun.


Mere om: Chokolade | veganer
Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Restaurant Flammen udruller nyt koncept

Coops samlede salg højere end Salling Groups i 2018

Apotekeren rykker ind i Kvickly

Nu åbner de første apoteker i et nyt samarbejde mellem kæden Apotekeren og Kvickly.

Spinat solgt fra Netto var skyld i sjældne tarminfektioner

Op mod 20 danskere blev i foråret smittet med den sjældne tarmbakterie Yersinia enterocolitica.

Socialdemokrater vil hæve cigaretpriser til 60 kroner

Schulstads lastbiler lister sig gennem natten

Nyhedsbrev

Statsministeren deltager ved første spadestik til nyt Lidl-lager

Netto præsterer sit bedste resultat nogensinde

Efter imponerende regnskab regner Netto-chef med at åbne omkring 15 butikker om året.

Handelsformand raser mod politiets manglende opklaringsarbejde

Just-Eat går 12 millioner kroner frem

Burger King lancerer helt ny type kødfri burger i Sverige

Aldi Nord giver ny kæmpe kapitalindsprøjtning til Aldi Danmark

S vil hæve afgifter på chokolade, te og kaffe

Som en del af Socialdemokratiets økonomiske 2025-udspil skal skattestoppet på punktafgifter skrottes. Det vil betyde afgiftsstigninger på bl.a. kaffe, te og chokolade.

22 Jamie Oliver-restauranter lukker - 1000 stillinger ryger

Vil du være købmand på en lille ø? Nu har du chancen

Rekordmange tilmeldte til Coops "Sol over Gudhjem"

Lego kører op mod 50 kopisager om året

Tyve jagtede cigaretter på Køge-egnen

Kageglade danskere trækker Lagekagehuset over milliarden

Thy har fundet nøglen til at bremse butiksdøden

Gratis butikleje, håndværkerhælp, iværksætterrådgivning, bank og revisor - sågar bolig og socialt netværk. Det er nogle af de midler, der med succes bremser butiksdøden i Thy.

Chokoladefabrik blev narret af internetsvindler

Valgkamp ikke velkommen foran Aldi og Lidl

Svensk tobakslov forbyder e-cigaretter ved udeserveringer

Målet om et såkaldt røgfrit Sverige er sat til 2025. Omfattende udendørs rygeforbud er et skridt på vejen.

Mette Frederiksen overvejer at hæve cigaretpriser for unge

Mød Coop på Naturmødet 23.-25. maj 2019

Seminar: Sådan måler man madspild

Cigaretpriser skal ikke hæves for pengenes skyld

Bryghus får gymnasiehjælp til at udvikle alkoholfri drikke

Svipser giver risiko for alt for gammel laks

Billig slik og chokolade holder prisstigninger i ro

Netto åbner ny butik i Valby

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

To ofre mistede Rolex-ur og guldsmykker ved røveri på tankstation

Rekordmange flasker og dåser gik gennem pantsystemet i 2018

Risiko for blåt plast i hakket oksekød

Flere danskere styrer mod økologi i grøntafdelingen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

“Sammen opnår vi topresultater”

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Giv dit produkt blikfang...

Det er i morgen - vi holder reception den 24. maj 2019

En købsoplevelse udover det sædvanlige

Kan plast forhindre madspild?

Gratis guide til EDI

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Total emballageløsning til VÆRSGO

Nyt fra GS1 standarden til alle brancher

Nye marinader

Tre nye kollegaer hos SSI SCHÄFER

Gratis medlemsdag for alle GS1 medlemmer

HCS klarer dit ekstra tunge læs - og vi har selv trucken med

Sæson for sommerbuk

Apotea automatiserer med SSI SCHÄFER

Mini krydderiposer til måltidskasser

Alux sætter ny standard for solscreens

Vejen til ERP i skyen går over hostingcentret

Stormberg opnår besparelser på emballage gennem nyt samarbejde

Quiz - Er du en ørn til stregkoder?

Skovlprofiler - Prolink Serie 6.1

Forbedret indeklima øger medarbejderpræstationer

Pommes Frites krydderi

Robotterne skal klædes på til livet udenfor fabriksgulvet

Send til en kollega

0.172