23948sdkhjf

De laver chokolade af søde kartofler - men det driller

SimplEat og Teknologisk Institut i samarbejde om nye, veganske produkter

I København er to unge kvinder, Nina Vellev og Annette Riis Villadsen, godt i gang med et iværksættereventyr, der skal gøre veganske chokoladeprodukter og snacks til et hit.

De har sammen udviklet en serie lækkerier, og deres virksomhed, SimplEat Copenhagen, går efter "kvalitetsbevidste forbrugere, som er passionerede omkring deres image og sundhed".

Men lige nu er der et problem, som Nina Vellev og Annette Riis Villadsen får hjælp til at løse hos Teknologisk Institut: Holdbarheden på de veganske chokolader er ikke lang nok.

Udover at være veganske har produkterne et lavt indhold af sukker, fedt og kalorier sammenlignet med lignende produkter. Og den sammensætning har vist sig at udgøre en teknologisk udfordring i forhold til stabiliteten og holdbarheden af produkterne. I dag er holdbarheden for kort til, at produkterne kan afsættes i supermarkeder og foodservice-segmentet.

Derfor samarbejdet med Teknologisk Institut, hvor et team af fødevareteknologer er sat på opgaven. I samarbejde med SimplEat Copenhagen videreudvikler de opskrifterne.

- Idéen er at udvikle en serie sunde og lækre, økologiske konfekture- og snackprodukter baseret på sød kartoffel. Det findes ikke på markedet i dag, siger Nina Vellev.

- Vores ønske om et "clean label"-produkt har givet os nogle tekniske udfordringer med holdbarheden og med opskalering. Vi mangler den tekniske kunnen til selv at kunne løse dette, tilføjer hun om baggrunden for, at Teknologisk Institut er kommet med.

De første prøveproduktioner har virksomheden tidligere afsat til hovedsageligt events og lignende. Mens holdbarhed og produktionsmetode bliver optimeret via samarbejdet med Teknologisk Institut, er produktionen sat på standby, oplyser de to iværksættere til Food Supply.

Læs også: For klimaets skyld: Hver tredje dansker spiser mindre kød

Målet med samarbejdet er at bane vejen til supermarkedernes hylder og de større foodservice-operatører.

- Holdbarheden nu er kun på et par uger - den skal skal gerne op på to-tre måneder, konstaterer Nina Vellev.

Konsistens og sensorik
Hos Teknologisk Institut fortæller faglig leder Eva-Marie Lange, at arbejdet med at videreudvikle opskriften foregår i instituttets udviklingskøkken FoodtureLab, og at det suppleres med målinger af holdbarheden i analyselaboratorier.

For at kunne sætte en effektiv produktion op arbejdes der også med at forbedre produktets konsistens, samtidig med at den sensoriske kvalitet optimeres.

Læs også: Burger King lancerer helt ny type kødfri burger i Sverige

- Når vi har fået bedre styr på holdbarheden i samarbejde med Teknologisk Institut, kan vi komme ind til flere virksomheder med vores produkter. De har smagt dem og er vilde med dem, men har meldt tilbage, at de ønsker en længere holdbarhed af produkterne, før vi kan komme i betragtning. Så det er næste skridt efter projektets afslutning, siger Nina Vellev.

SimplEat er ikke den eneste virksomhed, der står med den type udfordringer, konstaterer Eva-Marie Lange hos Teknologisk Institut..

- Vi får mange henvendelser, hvor der er udfordringer med kvalitet og holdbarhed på nye koncepter inden for den plantebaserede trend. Virksomhederne har ideerne, men kan ikke altid implementere dem. Der står vi klar til at hjælpe med viden og laboratorier, påpeger hun.


Mere om: Chokolade | veganer
Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Efter snyd, sjusk og skandaler: Nu er legendarisk café solgt

Salget af fersk fisk er steget voldsomt på to år

Dagligvarekæderne har øget salget af fersk fisk med mere end 100 millioner kroner på to år.

Lidls hospitalsklovne gør en forskel på landets børneafdelinger

Ny ph.d.-forskning viser, at hospitalsklovnenes tilstedeværelse kan lindre indlagte børns oplevelse af smerte.

Mette Frederiksen vil forbyde gratis plastikposer

Statsministeren ønsker at sætte ind mod plastikforbruget i Danmark. Forslaget får en blandet modtagelse.

Miljøorganisation vil have pantordning på plastikposer

Kvickly på vej mod historisk overskud

Nyhedsbrev

Ombygget Kvickly har succes med det nemme: Løfter salget med 50 pct

Løvbjerg i Odder har fået makeover

Coop tilbagekalder hamburgerryg

RetailNews tester: Stor forskel i forventningerne til onlinesupermarkeder

En test af brugeroplevelsen på de fem største onlinesupermarkeder giver et meget lige resultat - men det dækker over store forskelle under overfladen, lyder konklusionen fra analysefirma.

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Ny magtfordeling: Unge løsarbejdere bestemmer mere i butikkerne

Det store udvalg af job gør, at unge deltidsansatte ikke er blege for at sige nej til vagter. Det stiller høje krav til butikscheferne.

Coop Crowdfunding åbner onlinebutik

Coop Crowdfunding åbner torsdag egen onlinebutik, som sælger varer, kunderne selv har investereret i.

Flere og flere bestiller dagligvarer og henter selv

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Salling Group vil sætte standarden for bæredygtig emballage

Mad- og dagligvarer i føtex, Netto og Bilka skal pakkes ind, så mest muligt af emballagen kan genanvendes og genbruges.

1

Louise Gade ny HR-direktør i Salling Group

Det er en særdeles erfaren leder, der senere på året bliver budt velkommen af 48.000 kolleger.

Boom i netsalget sender Matas' omsætning op

Matas' salg på nettet er tredoblet det seneste år, mens salget i de fysiske butikker til gengæld står stille.

Ikea er blandt verdens mest populære brands

Techgiganter dominerer den globale liste. I Danmark vinder Rema 1000 igen imagekapløbet blandt supermarkederne.

Coop udvider onlineforretningen

Spar åbner flagskibsbutik i Sydhavnen

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

13-årig dreng truer sig til cigaretter med luftpistol

1

Eksperter: Oksekødsrapport er så fuld af fejl, at den er ubrugelig

Mailadresse afslørede drikkevarefuskere

Dr. Oetker tilbagekalder kagedekoration

Styrelse går efter fødevaregigant: Populært varemærke forbydes

Landbruget betalte for rapport, som nedtonede oksekøds klimabelastning

Rema 1000 går i partnerskab med Natteravnene

Verdens første nedbrydelige bøje-sugerør er lavet af træ

Smoke-It åbner ny butik i Randers

1

Minister vil se på lov om tobakskuponer på færgeruter

Coop-medlemmer kan nu gå til lægen online og få bonus

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Løft dit convenience salg 20 %

PALOMAT® Forhandler 2019!

Gratis webinar: EDI-integration til Dynamics 365

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Effektiv palleomsnøring og en sundere arbejdsstilling

EL:CON indgår serviceaftale med Fitness World på landsplan

Startkit til din messestand

Bliver selvscanning en succes?

Den rigtige brik passer ikke altid i puslespillet

Grønt og ansvarligt indkøb og levetidsforlængelse af IT

Expression har designet nogle super smarte fleksible messekit løsninger til din næste stand :)

Skal dit næste forretningseventyr være i USA?

Åbning af nyt pålidelighedslab i Aarhus

Skal du på messe?

Miljøvenlig og økonomisk emballageløsning

Navneskilte til professionel brug i din butik

Skal din virksomhed være mere innovativ?

Skyd genvej med nyt online Design Studio

Nye kasseleverandører integrerer til kontant terminalen - CashDro.

High tech-tekstil ændrer hverdagen på danske arbejdspladser

Anders er udlært elektriker med topkarakterer

Danskerne overser effektive muligheder for energioptimering

Morten er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

Casper er udlært elektriker hos EL:CON – og han er også EUX-student

Efterårets messer er allerede i gang – er du?

Send til en kollega

0.195