23948sdkhjf

Nye tal: Større konkurrence i tøjbranchen holder prisstigningerne nede

Forbrugerpriserne steg med en procent i april i forhold til samme måned året før, viser dagens nye tal fra Danmarks Statistik.

Det betyder, at inflationen er aftaget i forhold til marts, særligt grundet faldende priser på bl.a. tøj, forklarer cheføkonom fra Dansk Industri.  

- Over det seneste år har svage huslejestigninger og faldende priser på tøj og sko holdt de samlede prisstigninger tilbage. Det store omfang af nybyggede lejligheder i de større byer, og den øgede konkurrence fra online platforme i tøjbranchen er med til at dæmpe prisstigningerne, siger Morten Granzau, cheføkonom i Dansk Industri, i en pressemeddelelse.  

Ser man på de varegrupper, som har haft de største prisstigninger i april sammenlignet med marts, betyder påskeferien normalt, at priser på hotelovernatninger og flyrejser får et nøk op, og i år er ingen undtagelse.  

- Påskeferien er én af årets vigtigste begivenheder for rejsebranchen, så både udenlandske flyrejser og hotelovernatninger har oplevet stigende priser i april. Det har bidraget til stigningen i de overordnede forbrugerpriser, siger Morten Granzau.  

Med en inflation på en procent forventes lønmodtagernes købekraft fortsat at stige flot. Det skyldes relativt højere lønstigninger.  

- Det sidste års moderate prisstigninger betyder, at danskernes fine lønstigninger rækker længere, når regningerne skal betales. De senere år har de reelle lønstigninger givet danskerne markant flere penge mellem hænderne, og med de nuværende prisstigninger vil fremgangen i købekraften fortsætte, siger Morten Granzau.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111