23948sdkhjf

Matas-kunder støtter voldsramte kvinder med en lille halv million

Op til Mors Dag har Matas-kunder over hele landet samlet 475.000 kroner ind til Røde Kors og voldsramte kvinder i Danmark.

Hvert år bliver næsten 40.000 kvinder udsat for længerevarende fysisk vold i hjemmet. En del af dem ender på landets krisecentre, hvor de bor i en periode mens de får intensiv hjælp

Når man igen er klar til at flytte ud af krisecentret, har Røde Kors oprettet et særligt Qnet.

Formålet er at støtte de ramte kvinder og deres familier i at komme tilbage til en normal hverdag - og det er netop Qnettet, Matas-kunderne har haft mulighed for at støtte op til Mors Dag.

- Næsten 13.500 af vores godhjertede kunder har valgt at støtte Qnettet og dermed også nogle af de mest udsatte kvinder og familier i samfundet. Deres hjælp betyder, at Røde Kors får nogle langt bedre muligheder for at hjælpe en ekstrem sårbar del af den danske befolkning med at komme tilbage til livet efter år med vold i hjemmet, siger kommunikationschef i Matas, Klaus Fridorf, i en pressemeddelelse.  

De fleste af støttekronerne kommer fra kvinder i 50'erne, men fælles for de indsamlede penge til Q-nettet er, at giverne er fordelt bredt på alle aldre og landsdele. 

- Under indsamlingen har det været helt tydeligt, at der har været en stor vilje blandt rigtigt mange kunder til at støtte en god sag. De fleste støttekroner kommer fra kvinder i 50'erne, men der er ganske små udsving - forstået på den måde at det er kunder fra hele landet i alle aldre, der har givet en hjælpende hånd til nogle, der er særlig udsat, siger Klaus Fridorf. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141