23948sdkhjf

Chokoladefabrik blev narret af internetsvindler

Den fynske chokoladevirksomhed Konnerup & Co. tabte sidste år 914.000 kroner efter skat, og en af årsagerne er et udspekuleret svindelnummer.

Det skriver fyens.dk.

Den nye ejer, Ole Billum, som overtog virksomheden efter en konkurs i 2017, er således blevet snydt i forbindelse med hacking af en spansk lakridsleverandørs mailkorrespondance.

Hackeren havde i forbindelse med en Konnerup-bestilling overtaget leverandørens mail og skrev to dage før leverancen, at leverandøren havde skiftet bank. En betaling på cirka 75.000 kroner blev derfor af Konnerup & Co. sendt til en fuskerkonto.

Sagen har fået Ole Billum til at stramme op på alle sikkerhedsprocedurer vedrørende handel med udlandet, fortæller han til fyens.dk.

Svindel var kun en del af årsagen til det skuffende 2018-resultat med et minus på over 900.000 kroner.

- Det var bestemt ikke planen, men den fantastiske sommer sidste år var hård for Konnerup. Mange varer kom tilbage, fordi de var smeltede, og så har det kostet en del at lægge virksomheden om til at være 100 procent økologisk. Det løb op i 300.000 kroner, og vi måtte have hjælp udefra til at gennemføre omlægningen. Der var vi simpelthen ikke skarpe nok, siger Ole Billum til mediet.

Han havde i sit første år som ejer af chokoladefabrikken en langt bedre oplevelse, idet 2017 gav et overskud på 655.000 kroner efter skat.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109