23948sdkhjf

Rekordmange tilmeldte til Coops "Sol over Gudhjem"

Der er rift om pladserne til fødevarekonkurrencen Sol Over Gudhjem, der netop har sat rekord i kategorien Produktprisen.

Således oplever Coop, der arrangerer konkurrencen, at der er aldrig er tilmeldt så mange produkter som nu.  

98 produkter er tilmeldt konkurrencen i år. Det er en stigning på 34 procent i forhold til sidste år. De kommer fra 76 forskellige producenter – en stigning på ikke mindre end 80 procent.

- Vi kan se at kreativiteten og opfindsomheden vokser år for år. Det glædelige - udover det rekordstore antal tilmeldte - er diversiteten af produkter. Der tænkes mere innovativt og mere nyt end nogensinde før, siger Hanna Schaldemose, ansvarlig for lokale varer i Coop.

Om prisen:

  • Prisen gives til en lokalt forankret producent, der har skabt et nyt innovativt produkt eller tænkt i nye baner i forhold til afsætningsmuligheder.
  • Formålet med Produktprisen er at påskønne innovative løsninger i udviklingen af lokale produkter og være med til at synliggøre gode eksempler på, hvordan innovation og nytænkning kan betyde alverden for et produkt. 

Mad fra hele landet
Hele Danmark er repræsenteret i konkurrencen, men ikke færre end 33 producenter kommer fra Storkøbenhavn, og det er også herfra nogle af de mest innovative og nytænkende varer kommer. Det er lige fra røgede brislinger, drikkefonds til veganske flødeboller.

Produkterne i konkurrencen vil blive vurderet af et ekspertpanel i tre forskellige kategorier: mad, drikke, konfekture og – årets nye kategori – innovation. Tre produkter fra hver kategori bliver sendt til finalen i Sol over Gudhjem, der finder sted 22. juni.

Dommerpanelet består af: Thomas Rode, Mikkel Maarbjerg, Francis Cardenau, Simon Olesen, Mads Battefeld og Hanna Schaldemose.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14