23948sdkhjf

Handelsformand raser mod politiets manglende opklaringsarbejde

De seneste seks år har politiet ikke prioriteret opklaringen af butikstyverier, og det er bekymrende, siger brugsuddeler Michael Bjerg, der er formand for Søndersø Handelstands- og Håndværkerforening, til fyens.dk

Kritikken kommer i kølvandet på en anden sag, hvor butiksejer Kim Nannested føler sig svigtet af politiet i forbindelse med en række tyverier og har argumenteret for, at det skal være lovligt at lægge overvågningsbilleder på Facebook. 

Nu siger Michael Bjerg, at hans tillid til politiet også er dalet voldsomt. 

- Som borger i Søndersø er det mit indtryk, at vores opklaringsprocent på ting og sager er miserabel. På vores videoovervågning i butikken kan vi jo se, at når vi mister noget fra butikken, er det ikke vores lokale kunder. En sjælden gang måske. Det er oftest folk, der kommer udefra og forsvinder ud af landet igen. Jeg vil ikke forholde mig til politiets resurser, men jeg forholder mig til, at det er for slapt, at opklaringen er så dårlig, siger han. 

Michael Bjerg fortæller, at fremgangsmåden i hans butik er, at tyve bliver tilbageholdt i et aflåst lokale, hvor flere personer skal være til stede, og derfor er det en bekostningsfuld affære hver gang. 

Han opfordrer politiet til at gennemgå sine prioriteter og måske gentænke grænsekontrollen, hvis den tager så mange ressourcer, at butikkerne ikke kan få hjælp. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094