23948sdkhjf

Venstre vil pille logo og flotte farver af smøger

Partiet tilslutter sig rød bloks ønske gennem flere år: Cigaretpakker skal se kedelige ud. Dermed er et bredt flertal klar til fjerne den farverige design.

En pakke Blå Kings er klædt i pastelblåt. Prince har en krone over navnet, mens Marlboro er kendt for sit rød-hvide trekantede logo.

Men det skal være slut, hvis det står til Venstre, der vil indføre såkaldt neutrale cigaretpakker »så snart som muligt«.

Det har rød blok ønsket i årevis, så den farverige grafik skal væk i næste valgperiode, uanset om S eller V vinder 5. juni. Det skriver Politiken lørdag.

- Cigaretpakker udgør en reklamesøjle, og der skal ikke reklameres for cigaretter over for børn og unge. Vi ønsker derfor at standardisere pakkerne, så vi skærmer dem mod den skadelige røg, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) til Politiken.

Alle tobaksproducenter skal ved lov forpligtes til at sælge deres cigaretter fra pakker, der er ens – intet logo og samme farve. Rygerne kan kun finde deres mærke ved at læse den ensartede skrifttype på pakken. Venstres melding er en kovending i forhold til regeringens hidtidige politik på området, hvor den har afvist rød bloks politik. 

Lørdag præsenterer Venstre på Kræftens Bekæmpelses årsmøde en række initiativer, der skal komme stigende ungdomsrygning til livs og opnå en røgfri generation i 2030. 

Allerede i 2016 fastslog Socialdemokratiet, Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet, at de efter et regeringsskifte vil indføre neutrale cigaretpakker. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157