23948sdkhjf

Nordfynsk bryggeri genfødes som streetfoodbar

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Efter nogle turbulente år vil Munkebo Brewery genopfinde sig selv som kombineret bryghus, spisested og destilleri

Fysisk har Munkebo Brewery rykket sig 10-15 kilometer ind af Odense Fjord med flytningen fra Munkebo til nye omgivelser på Odense Havn.

Men også strategisk og forretningsmæssigt skal de nye lokaler rykke det lille bryggeri op i en anden vægtklasse. I et gammelt pakhus, som bryggeriet for nylig har overtaget som lejemål, vil medejer og brygmester Claus Christensen etablere ølbar, butik, streetfoodbar og med tiden også destilleri under samme tag.

Læs også: Nu får Odense også en emballagefri butik

- Jeg har længe ledt efter det rigtige sted. Det har vi fundet nu, lyder det med begejstring i stemmen fra Claus Christensen, da han byder Food Supply Magazine inden for i de nye lokaler på Odense Havn, der som så mange andre havnearealer er under gennemgående forandring i disse år.

Fredagsbar
Claus Christensen er ikke bleg for at indrømme, at der roder. Paller, papkasser med øl og diverse inventar optager en stor del af gulvpladsen, og der er endnu ikke blevet etableret et decideret kontor. I stedet låner man et kontorlokale i det tilstødende lejemål.

Men Claus Christensen og hans eneste fastansatte medarbejder pukler for at gøre klar til åbning. I første omgang skal der etableres et barområde og en udendørs terrasse, ligesom et lille bryganlæg på 500 liter skal være et af de visuelle fikspunkter. Planen er desuden at brygge øl på gamle whiskyfade, som gæsterne kan få lov til at gå rundt og kigge ned i gennem glaslåger.

Åbningen af det nye Munkebo Brewery, som bryggeriet nu kalder sig - tidligere gik man under navnet Munkebo Mikrobryg - sker i små skridt, understreger Claus Christensen. I første omgang forestiller han sig, man laver en fredagsbar. Går det godt, afholder man den igen. Og så fremdeles.

Læs også: Mikkeller-stifter overvejer at sælge

- Jeg har resten af året til at overbevise bestyrelsen om, at det her er en god idé, forklarer han.

- De vil se tal, så vi skal lige vise dem, at vi godt kan lokke folk herud.

Mindre sårbare
Man kan ikke fortænke bestyrelsen bag selskabet i at ville se resultater. De sidste par år har været omskiftelige for det lille bryggeri, der både har vundet priser for sine øl brygget på fynsk vildtgær, men som også har døjet med røde tal i regnskabet i både 2016 og 2017.

Læg dertil skærmydsler med et nordtysk bryggeri, Wacken Brauerei, som mente, de havde rettighederne til at markedsføre øl under 23 specifikke navne fra den nordiske mytologi - herunder navnet Balder og andre navne, som Munkebo-bryggeriet har markedsført sine øl under.

Læs også: Bryggeri ramt af religiøs shitstorm

Det endnu ikke offentliggjorte regnskab for 2018 byder - på trods af fortsat minus - dog på fremgang, forlyder det.

Claus Christensen ejer i dag virksomheden sammen med en svensk forretningspartner og håber, at flytningen fra en gammel mølle ude på Nordfyn til den fynske hovedstad kan både øge og diversificere omsætningen.

- Det giver os flere indtægtskilder. Vi får indtægter fra ølsalg, fra baren og destilleriet og så videre, så vi er ikke så sårbare mere.

Restaureringen af de gamle lokaler foregår i samarbejde med udlejeren Olav de Linde. Selve ølproduktionen vil primært foregå på Skanderborg Bryghus, hvor Claus Christensen lejer sig ind. Det ville kræve en alt for stor investering at etablere et nyt bryggeri fra grunden, fortæller han.

Læs også: Fra 0 til 13 butikker på tre år: Nu er Kids Coolshop den største legetøjskæde på Fyn

Derfor vil han nøjes med et mindre bryganlæg i pakhuset til at forsyne fadølshanerne og udvikle nye typer øl.

En ny historie
I stedet vil Claus Christensen bygge en ny historie op omkring kombinationen af mad, øl, destilleri og nærheden til fjorden, der løber lige ude bagved bygningen.

- Hvis vi kunne have stedet helt klart til næste forår, kunne det være en god plan, fortæller han om de nære fremtidsudsigter, hvis bestyrelsen nikker ja til ideen.

- Men første skridt er at fjerne alle pallerne, griner han.

Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Direktør og bestyrelsesformand forlader Harboes

Kaos: Købmand gik viralt med kasserede økoæg

400 mennesker mødte op på parkeringsplads foran Rema 1000, efter købmands opslag gik viralt.

Ny tendens: Flere og flere vælger at spise ude juleaften

Gennem flere år har Tivoli stort set kunne melde om alt udsolgt på alle restauranter nytårsaften. Nu er en ny tendens ved at vinde indpas blandt forlystelseshavens gæster.

Værtshusejer og kødgrossist afviser storsnyd med dyr vin

Fødevarestyrelsen så kinesisk koks seng i lagerrum tre gange

Nu stiger priserne på svinekød voldsomt hos Coop

Salling Group og Coop advarer svineavlere om prisstigninger. Svinekød kan blive næsten dobbelt så dyrt.

Nyhedsbrev

OK skal udskifte 100 oliefyr hos COOP

Bøde: Karse skal behandles som en fødevare

1

Tre plantedrenge har hul igennem til Coop

Tre ud af fire danskere vil fravælge restaurant med usle vilkår

Forskere peger på, at forbrugerne er blevet mere bevidste.

1

Aldi-direktør stopper efter bare tre uger på posten

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt beløbskokke

Sushikæden Letz Sushi oplever at blive kontaktet af kinesiske sushikokke i Danmark, der gerne vil ansættes på beløbsordningen, men så arbejde mange flere timer.

Sønderjysk slagter er rykket ind i alle Lidl-butikker

Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres

Sprøjter sig til holdbarhed: Salling Group tester californisk plantebelægning

3

Ulovlig prisaftale koster millionbøde

Haveejere skruer op for forbruget af ukrudtsmidler

Salling Group og Matas er med til at bekæmpe digital svindel

Flere detailvirksomheder deltager i samarbejdet om ny anti-svindel-app sammen med blandt andet Politiet og Nets.

"Helt vildt": Årets danske bryggeri er Åben

Dansk fødevareeksport på rekordkurs

Købmand lukker fire butikker i Vestjylland

Dagrofa undersøger mulighederne for at køre butikkerne videre. Afviser at have strammet kreditten for købmænd.

Røde tal: Vejarbejde gør ondt på Brugsen

Brugsformand advarer om uholdbar situation.

Mandelboden "Studenterbiksen" skaber job til studerende

Kinesisk kok levede et halvt år i lagerrum midt i København

Kinesiske kokke bliver snydt til at komme til Danmark og arbejde under elendige vilkår.

Eksporten af økologi falder efter 12 år med fremgang

Nu skal fremtidens fødevarer være helt sikre

Coop skærper krav til bæredygtig soja

Pasta tilbagekaldes efter fund af insekter

Fakta donerer mere end en million til hjertesagen

Kyllingekød trækkes tilbage - solgt over hele landet

Firmabiler, kasinoer og cigaretter: Finanslov øger afgifter

Thisted Bryghus klar til at åbne sit nye bryggeri

Butikskæder oplever stort nej tak til plastikposer

EU hiver Danmark i retten i sag om hvid ost med forbudt navn

Lego køber fansite for voksne

Fåremælk og sort Castello-ost er i farezonen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Står din virsomhed og mangler udstyr til produktionen?

Mangler din byggeplads medarbejder?

Få et bedre arbejdsmiljø og spar energi

Vil din virksomhed være med til at gøre honning moderne?

Er vi ved at skylle godt business intelligence-håndværk ud?

Søg et rejselegat på 15.000 kr.

Leverer du ind til den danske dagligvarehandel?

Stort udvalg af pakketape til de rigtige priser

Søger du en producent af veganske og glutenfrie desserter?

Messetiden står for døren.

Sæt konkrete mål for dine første 100 dage

En virksomhed tilbyder "break-in" beskyttelses vinduer.

Arrangement med Amager Centret

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

Mangler din virksomhed nye køkkenprodukter?

PDF-scanning af fakturaer

Trykkeri service tilbydes.

PDF-scanning af ordrer

Producent af emballagemateriale, søger agent!

Leder du efter en PET-producent?

Få tips til at spare tid og penge!

Virksomhed tilbyder hårdt og flydende bitumen.

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Læder produktionsvirksomhed søger distrubutør i Norden!

SMV’er om Finanslov: 3 strikes og 1 out

Send til en kollega

0.194