23948sdkhjf

Nordfynsk bryggeri genfødes som streetfoodbar

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Efter nogle turbulente år vil Munkebo Brewery genopfinde sig selv som kombineret bryghus, spisested og destilleri

Fysisk har Munkebo Brewery rykket sig 10-15 kilometer ind af Odense Fjord med flytningen fra Munkebo til nye omgivelser på Odense Havn.

Men også strategisk og forretningsmæssigt skal de nye lokaler rykke det lille bryggeri op i en anden vægtklasse. I et gammelt pakhus, som bryggeriet for nylig har overtaget som lejemål, vil medejer og brygmester Claus Christensen etablere ølbar, butik, streetfoodbar og med tiden også destilleri under samme tag.

Læs også: Kunder evakueret i Ikea

- Jeg har længe ledt efter det rigtige sted. Det har vi fundet nu, lyder det med begejstring i stemmen fra Claus Christensen, da han byder Food Supply Magazine inden for i de nye lokaler på Odense Havn, der som så mange andre havnearealer er under gennemgående forandring i disse år.

Fredagsbar
Claus Christensen er ikke bleg for at indrømme, at der roder. Paller, papkasser med øl og diverse inventar optager en stor del af gulvpladsen, og der er endnu ikke blevet etableret et decideret kontor. I stedet låner man et kontorlokale i det tilstødende lejemål.

Men Claus Christensen og hans eneste fastansatte medarbejder pukler for at gøre klar til åbning. I første omgang skal der etableres et barområde og en udendørs terrasse, ligesom et lille bryganlæg på 500 liter skal være et af de visuelle fikspunkter. Planen er desuden at brygge øl på gamle whiskyfade, som gæsterne kan få lov til at gå rundt og kigge ned i gennem glaslåger.

Åbningen af det nye Munkebo Brewery, som bryggeriet nu kalder sig - tidligere gik man under navnet Munkebo Mikrobryg - sker i små skridt, understreger Claus Christensen. I første omgang forestiller han sig, man laver en fredagsbar. Går det godt, afholder man den igen. Og så fremdeles.

Læs også: Madmarked i Odense går konkurs og lukker

- Jeg har resten af året til at overbevise bestyrelsen om, at det her er en god idé, forklarer han.

- De vil se tal, så vi skal lige vise dem, at vi godt kan lokke folk herud.

Mindre sårbare
Man kan ikke fortænke bestyrelsen bag selskabet i at ville se resultater. De sidste par år har været omskiftelige for det lille bryggeri, der både har vundet priser for sine øl brygget på fynsk vildtgær, men som også har døjet med røde tal i regnskabet i både 2016 og 2017.

Læg dertil skærmydsler med et nordtysk bryggeri, Wacken Brauerei, som mente, de havde rettighederne til at markedsføre øl under 23 specifikke navne fra den nordiske mytologi - herunder navnet Balder og andre navne, som Munkebo-bryggeriet har markedsført sine øl under.

Læs også: Højtuddannede udlændige kommer på kursus i at købe ind

Det endnu ikke offentliggjorte regnskab for 2018 byder - på trods af fortsat minus - dog på fremgang, forlyder det.

Claus Christensen ejer i dag virksomheden sammen med en svensk forretningspartner og håber, at flytningen fra en gammel mølle ude på Nordfyn til den fynske hovedstad kan både øge og diversificere omsætningen.

- Det giver os flere indtægtskilder. Vi får indtægter fra ølsalg, fra baren og destilleriet og så videre, så vi er ikke så sårbare mere.

Restaureringen af de gamle lokaler foregår i samarbejde med udlejeren Olav de Linde. Selve ølproduktionen vil primært foregå på Skanderborg Bryghus, hvor Claus Christensen lejer sig ind. Det ville kræve en alt for stor investering at etablere et nyt bryggeri fra grunden, fortæller han.

Læs også: Dansk ølrekord med røde myrer og lyserøde prutter

Derfor vil han nøjes med et mindre bryganlæg i pakhuset til at forsyne fadølshanerne og udvikle nye typer øl.

En ny historie
I stedet vil Claus Christensen bygge en ny historie op omkring kombinationen af mad, øl, destilleri og nærheden til fjorden, der løber lige ude bagved bygningen.

- Hvis vi kunne have stedet helt klart til næste forår, kunne det være en god plan, fortæller han om de nære fremtidsudsigter, hvis bestyrelsen nikker ja til ideen.

- Men første skridt er at fjerne alle pallerne, griner han.

Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

RetailNews tester de store dagligvarebutikker online

Irma fejrer 133-års fødselsdag - og åbner moderne supermarked på Østerport

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Fiskefirma afsløret i omfattende fusk

Fisken er blandt andet blevet solgt i Aldi.

13-årig dreng truer sig til cigaretter med luftpistol

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlig fiskehandler på Als

Der er solgt ulovlige fisk på kræmmermarkeder og campingpladser på Als, advarer Fødevarestyrelsen.

Nyhedsbrev

Medlemmer i digital kundeklub overstiger forventninger

Flere end 355.000 brugere har registreret sig hos Lidls medlems-app det første år.

Sommervejr får flere danskere til at købe ind på nettet

Med en klassisk varm og våd sommer vælger flere danskere at købe dagligvarer på nettet, hvilket betyder rekordhøj salgsvækst hos nemlig.com.

Arla scorer kassen på Starbucks-aftale

1

Fremtidens landsbykøbmand er borgerfinansieret

Borgerfinansierede købmænd er et nyttigt værktøj til at sikre landsbyernes dagligvarebutikker, lyder det fra flere kanter.

1

Eksperter: Oksekødsrapport er så fuld af fejl, at den er ubrugelig

Mailadresse afslørede drikkevarefuskere

Ekspert: Butikker skal oppe sig for at konkurrere med restauranterne

Salget af færdigretter går op og op, men restauranterne er ved at vinde markedet for hurtig mad.

Carlsberg øger salget efter stor fremgang i Kina og Vietnam

Virksomheders brug af regnbueflaget risikerer at klinge hult

En række virksomheder, der ikke normalt forbindes med LGBT-sagen, deltager i Copenhagen Pride-optog.

Normal åbner butik på Christianshavn

Dr. Oetker tilbagekalder kagedekoration

Antallet af sundere fødevarer er eksploderet de seneste ti år

Styrelse går efter fødevaregigant: Populært varemærke forbydes

Coop optrapper online-krigen i København

Coop indfører den mest fleksible levering af dagligvarer til københavnerne.

Rema 1000 går i partnerskab med Natteravnene

Lidl vil hænge hjertestartere op i hele Danmark

Lidl vil hænge mere end 40 hjerterstartere op på kædens butikker i hele landet.

Det danske marked er langt fra ostemættet

For femte år i træk udrulles Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko.

Landbruget betalte for rapport, som nedtonede oksekøds klimabelastning

Verdens første nedbrydelige bøje-sugerør er lavet af træ

Smoke-It åbner ny butik i Randers

1

Minister vil se på lov om tobakskuponer på færgeruter

Coop-medlemmer kan nu gå til lægen online og få bonus

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Metalspåner fundet i First Price Partypølser

Danish Crown vil også lave planteburgere

Danske onlinebutikker sælger ulovlige e-cigaretter

Bredt politisk flertal vil regulere salg af lattergas

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

Firma bag veganer-burger melder om eksplosiv salgsvækst

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Grønt og ansvarligt indkøb og levetidsforlængelse af IT

Expression har designet nogle super smarte fleksible messekit løsninger til din næste stand :)

Skal dit næste forretningseventyr være i USA?

Åbning af nyt pålidelighedslab i Aarhus

Skal du på messe?

Miljøvenlig og økonomisk emballageløsning

Navneskilte til professionel brug i din butik

Skal din virksomhed være mere innovativ?

Skyd genvej med nyt online Design Studio

Nye kasseleverandører integrerer til kontant terminalen - CashDro.

High tech-tekstil ændrer hverdagen på danske arbejdspladser

Anders er udlært elektriker med topkarakterer

Danskerne overser effektive muligheder for energioptimering

Morten er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

Casper er udlært elektriker hos EL:CON – og han er også EUX-student

Efterårets messer er allerede i gang – er du?

Gratis GS1 online basiskursus

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Hjalte er udlært elektriker hos EL:CON

Skal du på sommerferie i udlandet?

Bor I i et sølvbryllupskvarter?

VINDenergi i rivende vækst

D 14. udgave af EU-China Business and Technology Cooperation Fair i Chengdu...

Har du overvejet en SUV som firmabil?

PALOMAT® sidder klar hele ferien

Send til en kollega

0.205