23948sdkhjf

Pristjek: Store summer at spare på gør-det-selv-projekter

I gennemsnit er der 57 procent at spare på de pristjekkede produkter. Lavprisbyggemarked tager endnu engang prisen som billigst.

Hvis man planlægger at renovere sit hjem, male væggene eller få fyldt op i værktøjskassen, så er det langtfra ligegyldigt, hvor man tager hen og handler.

Således viser Pricerunners årlige pristjek af de store danske byggemarkeder, at man risikerer at betale en heftig overpris for produkterne, hvis ikke man ser dig for.

Pricerunner sammenligner i det årlige pristjek 26 produkter, som forbrugerne ofte køber - blandt andet afdækningsfilt, skruemaskine, håndsav og haverive.

I visse tilfælde risikerer man at betale mere end dobbeltpris.

- Det er simpelthen for meget at betale for identiske produkter, konstaterer Martin Andersen, som er direktør for Pricerunner i Danmark.

I gennemsnit er der 57 procent at spare på de pristjekkede produkter.

Det kan altså være en rigtig god idé at afsøge mulighederne, inden man investerer i en ny lægtehammer eller en spand maling.

Man skal dog være opmærksom på, at prissammenligningssiderne ikke fortæller noget om den service, du vil opleve i forbindelse med dit køb, påpeger Susanne Aamann, der er forbrugerjuridisk chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- Billigere priser afspejler ofte den service, du får. Det gælder både i et lavprisbyggemarked, hvor der måske er mindre personale og mere selvbetjening, men også når du køber flybilletter eller forsikringer, siger hun.

Det er altså nemmest at sammenligne priser på nettet, hvis man ved, præcis hvad man vil have - eksempelvis både mærke og model på din nye boremaskine.

Til gengæld skal man huske på, at man ikke finder alle udbydere af et produkt på en sammenligningsside. Pricerunner sammenligner for eksempel 1,1 millioner produkter fra 6600 butikker i 27 lande.

- Det vil altså være muligt at finde produktet endnu billigere et andet sted, siger Susanne Aamann og anbefaler, at man altid tjekker, hvilke virksomheder der er med i sammenligningen.

- Og tjek gerne flere prissammenligningssider, eller gå direkte ind på de forskellige hjemmesider, hvis du handler på nettet, så du får det fulde overblik, tilføjer hun.

Man risikerer nemlig også at gå glip af et slagtilbud i en af butikkerne, som de ikke har nået at melde ind. 

Samtidig vil man ved at besøge hjemmesiderne få klarhed over, om der kommer ekstra udgifter på købet - for eksempel i form af fragt.

Foruden de mulige besparelser på de populære indkøb, viser Pricerunners gennemgang, at Jem&Fix for syvende år i træk tager prisen som det billigste byggemarked.

- Men konkurrencen er blevet voldsomt skærpet de senere år. Kæderne er blevet skarpere på prisen, og den store prisforskel mellem kæderne er blevet meget mindre, siger Martin Andersen fra Pricerunner.

/ritzau fokus/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235