23948sdkhjf

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned
Den familieejede buffetkæde Restaurant Flammen kom ud af 2018 med et resultat på 1,5 millioner kroner efter skat. Det er 13 millioner mindre end året før - og det dårligste resultat siden kædens første regnskab i 2009/10.

Dermed er Flammen dykket yderligere i forhold til rekordåret 2016, hvor kæden gav et overskud på over 32 millioner.

- Vi er ikke tilfredse med resultatet. Det kunne vi have gjort meget bedre, og længere er den sådan set ikke, siger Flammen-direktør Piet Klein til Børsen. Han overtog direktørjobbet i marts i år, efter at kæden i efteråret fyrede den tidligere direktør, Elias Tychsen,.

Netop den fyring har været med til at give det skuffende 2018-resultat, idet tallene ifølge ledelsen er "væsentligt påvirket af omkostninger
til bl.a. afskedigelse af direktør, en ekstraordinært varm sommer, initiativer der ikke gik som forventet, og forsatte driftsunderskud i det tyske selskab".

Piet Klein siger til Børsen, at der sidste år blev truffet nogle beslutninger, som ikke var de rigtige, uden at han vil komme ind på, hvilke beslutninger der er tale om.

Bruttofortjenesten faldt i 2018 fra knap 110 millioner til 97,3 millioner kroner, og omsætningen er også faldet, uden at Flammen sætter tal på.

Flammen, der er ejet af Ketty og Flemming Rosenfeldt Sunddal og deres børn Martin og Kristina, har 15 restauranter i Danmark og en enkelt i Hamburg. Den tyske restaurant giver som nævnt stadig underskud, og derfor er planer om yderligere ekspansion i Tyskland p.t. lagt på køl.

Til gengæld har koncernen i 2019 med Piet Klein i spidsen igangsat en række nye initiativer så som brunch og takeaway. Det er initiativer, som ledelsen har store forventninger til, og hvor "den økonomiske effekt forventes at indtræde delvist i 2019 og fuldt ud fra 2020 og fremefter. Der forventes mindst en fordobling af resultat før skat for 2019 i forhold til 2018", hedder det i regnskabet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079