23948sdkhjf

Salling Fondene donerer millioner til ny festivalplads

Der var store smil og mindst lige så store krammere på scenen til Northside Festival fredag eftermiddag.

Karen Salling, der er næstformand i Salling Fondene, gik på scenen sammen med blandt andre kulturrådmand i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad og borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard, for at bringe en glædelig nyhed til publikum.

Salling Fondene har valgt at donere intet mindre end 11 millioner kroner til en ny koncertplads og bypark ved området Buskelunden i Aarhus.

Det fortæller TV2 Østjylland

Her kommer Northside til at holde til fra 2021, hvor festivalen flytter ud af Ådalen.

Eskelunden er hele 500.000 kvadratmeter stort, og det er Aarhus Kommunes ambition at bygge en koncertplads, der kan rumme 40.000 koncertgæster.

Den koncertplads kan blandt andre den aarhusianske festival altså se frem til at boltre sig på.

- Northside har etableret sig som en stærk og betydningsfuld festival, der samler mennesker fra hele landet og forbedrer hverdagen, og det er jo præcis det, Salling Fondene støtter, siger Karen Salling til TV2 Østjylland.

Det nye område ved Eskelunden kommer ikke kun gæsterne på Northside festival til gode. Her vil også blive holdt andre events, ligesom området skal forvandles til en grøn bypark.

- Når det er noget, der kommer både familier, studerende, motionister og naturinteresserede til gode, så er det noget, vi meget gerne vil bakke op om, lyder det fra næstformand i Salling Fondene, Karen Salling.

Aarhus Kommunes projekt med etableringen af den nye bypark og koncertplads vil samlet set koste omkring 40 millioner kroner. Derfor er donationen fra Salling Fondene helt afgørende.

- De her penge kommer til at gå rigtigt langt i forhold til Eskelund-projektet, hvor vi om to år skal have vores bopæl. Men Eskelunden er jo også tænkt som et naturprojekt i Aarhus, så mit indtryk er, at det bliver godt for hele byen, siger talsmand for Northside, John Fogde, til TV2 Østjylland.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093