23948sdkhjf

Coop: Det bliver et Folkemøde i bæredygtighedens tegn

Kan plastik være bæredygtigt, er sagen plantebøf, hvis vi alle dropper koteletterne, og kan virksomheder samarbejde sig til større bæredygtighed?

Hvis man besøger Coops stand under Folkemødet i år, så vil man opdage, at det helt store emne for debatterne er bæredygtighed. 

- Årets Folkemøde bliver for alvor i klimaets og bæredygtighedens tegn, og det er en enestående chance for at mødes og flytte noget sammen. Jeg er på Folkemødet for at møde nogle af Coops 1,8 mio. medlemmer og medejere, og for at drøfte idéer og holdninger til nye fælles løsninger, siger Coops formand Lasse Bolander i en pressemeddelelse.

På Folkemødet arbejder Coop, Røde Kors, Dansk Retursystem og Foreningen Folkemøde sammen om at samle pant ind til fordel for verdens udsatte.

Der er også bæredygtighed på skemaet for de børn, som lægger vejen forbi til en GoCook-workshop og blandt andet kan lære at bygge skrotrobotter og at lave mad med plantefars.

Og på "Plastikstien" ved Allinge Røgeri kan man under hele Folkemødet blive klogere på, om plastik kan være en bæredygtig vej at gå.

Intet Folkemøde uden demokratidebatter, og i Coop-teltet går Lasse Bolander i debat med Søren Linding fra JyllandsPosten Finans og Nina Smith fra Forenet Kredit for at undersøge, om demokratiske andelsvirksomheder er fortidslevn eller om de er gjort af fremtidens stof.

Og sammen med både nye og gamle organisationer ser Coop på, hvordan vi i dag kan engagere nye unge frivillige, som ikke vil bindes af møder og strukturer, men som brænder for at gøre en forskel.

Mediernes fremtid kommer også under luppen i en debat, hvor Samvirke og andre større medier møder influenceren Lakserytteren til en snak om, hvor medierne er på vej hen i en verden af trolde, klik og evig kamp om opmærksomheden.

Fredag og lørdag er der morgensang og morgencomplet i Coops telt - med Anders Ladekarl fra Røde Kors og skuespiller Søs Egelind, der synger for - og lørdag aften er de lokale medlemmer inviteret til madfællesskab i teltet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143