23948sdkhjf

Nordjysk møbelhus tjener fortsat millioner

I en tid, hvor møbelgiganter som IKEA dominerer markedet, kan det være svært at være selvstændig møbelforhandler. Det lader det nordjyske møbelhus Erling Christensen Møbler sig dog ikke mærke af.

De havde sidste år et overskud på 8,1 mio. kr. efter skat og bruttofortjenesten (Erling Christensen Møbler oplyser ikke årsomsætning) var på 22 mio. kr. Bruttofortjeneste er omsætning fratrukket de direkte omkostninger.

Der findes møbelkæder med bedre regnskaber, men ingen anden selvstændig møbelbutik i Nordjylland kan matche Erling Christensen Møbler.

Det skriver nordjyske.dk.

10.000 kvm butik
Butikken ligger i Hørmested midt imellem Hjørring og Frederikshavn. Den er en af Nordjyllands største og spreder sig over hele 10.000 kvm. De sælger – blandt meget andet – møbler, gulve, isenkræm, modetøj og massagestole.

Erling Christensen står stadig i spidsen for møbelhuset, og han har tidligere udtalt til Wood Supply, at han ser det som en fordel at være selvstændig i et kædedomineret marked.  

- Er man i kæde, er man tvunget til at føre et vist sortiment, og det skal man forsøge at afsætte, selv om det kan være svært i et bestemt område. Det har altid været min fordel, at det skal jeg ikke. Hvis vi køber forkert ind, så opdager vi det hurtigt, og så sætter vi prisen ned for at få det væk. En kæde bestemmer, hvad man må tage for varerne, sagde Erling Christensen til Wood Supply i 2017.

Overskud på trods af færre ansatte
Overskuddet er kommet på trods af, at antallet af ansatte er svundet ind de senere år. I 2014 var der 46 ansatte, i 2015 40 ansatte. Og nu er de nede på 32, skriver nordjyske.dk

Dette skyldes muligvis stigende salg på nettet. Møbelhuset har i flere år givet gratis fragt uanset beløbet, der købes for.

I bestyrelsen hos Erling Christensen Møbler sidder Erling Estrup Christensen og hans to sønner, Martin Estrup Christensen og Andreas Estrup Christensen.

Erling Christensen Møbler kunne i 2018 fejre 40 års jubilæum.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143