23948sdkhjf

Slagtere droppede fire-dages arbejdsuge: "Fridagen blev fjollet væk"

På Danish Crowns slagteri i Rønne har medarbejderne i fem år haft en fire-dages arbejdsuge, men nu bliver der igen slagtet og snittet fem dage om ugen.

For de fleste varer en weekend to dage, men for medarbejderne på Danish Crowns slagteri i Rønne på Bornholm har weekenden indtil for nylig været tre dage lang.

Men selvom en fire-dages arbejdsuge er sød musik i nogens ører, har det hverken været godt for det fysiske eller psykiske arbejdsmiljø blandt medarbejderne.

Derfor er slagteriarbejder John Tøt glad for at have fået sin fem-dages arbejdsuge tilbage. Med den gamle aftale skulle de ansatte nemlig stadig arbejde 40 timer, blot fordelt på færre dage.

- Lige meget hvem du spørger omkring mig, vil du få at vide, at det er virkelig dejligt, at vi har fået fem-dages ugen tilbage, siger John Tøt til A4 Medier.

Den kortere arbejdsuge blev introduceret i 2014 som led i en spareplan, da det bornholmske Danish Crown-slagteri var lukningstruet. En arbejdsdag mindre betød også mindre rengøring og mindre energiforbrug, så slagteriet sparede omkring 1,8 millioner kroner om året.

Det fysisk hårde arbejde på slagteriet kræver nøje præcision og opmærksomhed. Når John Tøt endelig fik fri efter fire arbejdsdage af 10 timer, følte han sig ikke længere særligt produktiv.

- Fridagen blev fjollet væk på at lave ingenting og gøre mig klar til arbejde, siger John Tøt, som har arbejdet på slagteriet i Rønne 25 år.

Tillidsrepræsentant Thomas Hansen fik heller ikke meget ud af fridagen:

- Det var fysisk hårdt, og de sidste timer af arbejdsdagen, kunne man bare ikke mere. Man brugte første dag af weekenden på at slappe af og nå alle de ting, man ikke havde tid til i løbet af ugen, siger Thomas Hansen.

Forhandlinger mellem medarbejdere og ledelse førte i april til, at fem dages ugen blev genindført.

- Jeg har mere energi, når jeg kommer hjem. Jeg er et helt andet menneske, siger John Tøt.

Produktionsdirektør Per Laursen medgiver, at det var nødvendigt at ændre på arbejdstiderne.

- Vi lægger ikke skjul på, at det er en virksomhed med hårdt, fysisk arbejde, siger Per Laursen.

Danish Crown har sat flere aktiviteter i gang med henblik på at styrke de ansatte helbred, Der er fælles strækøvelser i løbet af arbejdsdagen og mulighed for at låne træningsredskaber med hjem

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109