23948sdkhjf

Danmarks billigste byggemarked – igen

For syvende år i træk løber byggemarkedkæden Jem & Fix med titlen som landets billigste byggemarked.

Undersøgelsen er lavet af PriceRunner i deres årlige pristjek af danske byggemarkeder, hvor priserne på 26 almindelige byggemarkedsprodukter er blevet tjekket og sammenlignet.

Det skriver PriceRunner i en pressemeddelelse.

Jem & Fix løb med prisen for næsen af den jyske kæde 10-4.

Gynger og karuseller
Prisanalysen viser, at det er som med gynger og karruseller i byggemarkederne. De enkelte byggemarkeder billigere på nogle produkter og dyrere på andre produkter og derfor kan det være forbrugerens indkøbsbehov, der i sidste ende afgør hvilken byggemarkedskæde, der er den billigste.

- Vores analyse af de danske byggemarkeder viser, at konkurrencen er blevet voldsomt skærpet de senere år. Kæderne er blevet skarpere på prisen og den store prisforskel samlet mellem kæderne er blevet meget mindre, siger Martin Andersen, der er direktør i PriceRunner.

Top 8 billigste byggemarkeder
1. jem & fix
2. 10-4
3. Bauhaus
4. Silvan
5. XL-Byg
6. Fog
7. Stark
8. Bygma

Jem & Fix, 10-4 og Bauhaus er de tre billigste byggemarkeder og derefter følger de øvrige store byggemarkedskæder, der alle ligger forholdsvis tæt i priser.

- Vi har udelukkende set på prisen på identiske eller tilsvarende produkter for at vurdere hvor forbrugerne kan handle til den billigste pris. Der er naturligvis forskel på graden af service og rådgivning i de forskellige byggemarkeder og det er også et element forbrugerne kan tage i betragtning, når de vælger byggemarked, siger Martin Andersen.

Om undersøgelsen
PriceRunner har tjekket og sammenlignet priserne på 26 produkter, der enten er identiske eller har samme specifikationer. Det betyder, at priserne kan sammenlignes direkte for at kunne afgøre hvilket byggemarked, der er det billigste.

Et eksempel på et klassisk byggemarkedsprodukt med stor prisforskel er 50 meter installationskabel 5x1,5. Det koster 450 kroner i det billigste byggemarked, hvorimod samme mængde kabel koster 1000 kroner i dyreste byggemarked. Det er en prisforskel på 122 procent.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125