23948sdkhjf

Kaffehus har vokseværk: Vil vokse 100 pct.

Espresso House har overtaget Baresso-butikkerne, så der nu er 50 kaffehuse i Danmark med det brune og grønne logo. Der skal fremover være dobbelt så mange, står det til den nye adm. direktør Claus Skovfoged.

Det skriver finans.dk.

Siden 2017 er Baresso-butikker blevet lukket og erstattet med Espresso House. Det skyldes, at det tyske investeringsselskab Jab Holding i 2015 købte begge kæder og besluttede at køre videre med Espresso House.

- Jeg tør godt sige, at dem slår vi
De har arbejdet på at forny deres produkt for at styrke deres bundlinje, og derfor er de begyndt at sælge frisklavede sandwich og direktøren nævner Lagkagehuset som en af de største konkurrenter. Men hvad med Starbucks?

- Starbucks sælger også kaffe og har nogenlunde samme koncept, men de har ikke samme ekspansion eller tilstedeværelse, som vi har. Jeg tør godt sige, at dem slår vi, siger Claus Skovfoged til finans.dk.

Claus Skovfoged overtog styrepinden i april efter Nickolas Krabbe Bjerg. Og han har store planer og vil åbne otte-ti butikker om året.

Et storbyfænomen
På nuværende tidspunkt er kaffebarerne lidt af et storbyfænomen med mere end 30 butikker i Københavnsområdet. Det ser direktøren gerne ændrer sig. Han ser potentiale i at åbne i mange af de mindre byer

I år regner Claus Skovfoged med at åbne fire nye steder, og der er skrevet under på lejemål til Østerport Station og i Aalborg.

Der vil blive kigget på muligheder for at åbne ved banegårde, busterminaler, shoppingcentre og ved gågader.

Investeringen har tæret på kræfterne
Konverteringen fra Baresso har trukket alle kræfter i virksomheden de sidste tre år, så ifølge Claus Skovfoged bliver udfordringen at dreje virksomheden i en ny retning. Og det er en udfordring, fordi mange medarbejdere har været vant til at gøre tingene på en anden måde.

Regnskabstallene har, ifølge fyens.dk, indtil videre været tynget af investeringer til ombygning og nye butikker.

De investeringer skal gerne begynde at betale sig hjem nu, siger direktøren. Han forventer, at resultatet vil vokse 15 pct. i år i forhold til 2018, hvor det landede på 5,8 mio. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079