23948sdkhjf

Hver sjette danske møbel- og beklædningsvirksomhed er blevet kopieret

Inden for de seneste fem år har 16,6 pct. af virksomhederne, der arbejder med møbler, tøj og sko, kendskab til, at deres produkter er blevet kopieret. Det skriver Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

Læs også: Global transportvirksomhed får bøde for levering af kopimøbler

De er dermed den gruppe af virksomheder, som oftest oplever at blive kopieret.  

3,4 pct. af alle virksomheder i Danmark ved, at de er blevet kopieret de seneste fem år. Men for virksomheder, der arbejder med produktion, transport og salg af møbler og beklædning er andelen på hver sjette markant højere.

Tallene dækker over kendskab og den reelle kopiering, der finder sted, hvorfor Danmarks Statistik vurderer, at vi kun ser toppen af isbjerget.

Tallet kan være langt højere
- Andelen dækker kun virksomheder, der ved, at deres produkter er blevet ulovligt kopieret. Andelen, der bliver udsat for piratkopiering, kan derfor være langt højere. Endvidere kan piratkopiering inden for nogle områder - fx it og kommunikation - være vanskeligere at spotte end inden for møbler og beklædning, siger Pétur Sólnes Jónsson, fuldmægtig i Danmarks Statistik.

Virksomheder med flere end 100 ansatte har oftere kendskab til, at der finder kopiering sted. 9,3 pct. af virksomhederne med 100-249 ansatte har kendskab til, at deres produkter er blevet piratkopieret. Hvor virksomheder med mere end 250 ansatte er andelen 10,4 pct.

Til sammenligning er det 4,5 pct. af virksomheder med 20-99 ansatte, mens den er endnu lavere for dem med 10-19 ansatte.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.173