23948sdkhjf

Det danske marked er langt fra ostemættet

For femte år i træk udrulles Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko.

For femte år i træk udrulles Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko.

Læs også: Nu kan virksomheder ansøge om støtte til privat oplagring af oksekød og ost

Og denne gang ruller der osteoplevelser henover det danske land, når kampagnens Ostevogn hen over sensommeren popper op på madfestivaller over hele landet, fortæller Mejeriforeningen i en pressemeddelelse. 

Ostevognens roadshow er startskuddet til en ny treårig europæisk ostekampagne i 2019-2021, som bygger videre på Mejeriforeningens kampagne Ost & ko, der siden 2015 har haft til formål at udbrede og fremme dansk ostekultur gennem PR, markedsføring og events.

- Ost & ko-kampagnen har de seneste år arbejdet for at gøre op med dansk osts støvede image. Gennem en kombination af kreative greb og et langt sejt træk er det lykkedes at fremvise den alsidighed, kvalitet og innovation, der hersker på mejerier, i kølerdiske og på restauranter landet rundt, lyder det fra marketing manager i Mejeriforeningen Lars Witt Jensen.

- Nu vil vi fortsætte arbejdet med at knytte positive bånd til yngre og nye målgrupper, blandt andet ved at rulle den gule ost ud med Ostevognen.Vi vil bl.a. vise, at den gule skæreost er meget, meget mere end en ostemad, siger han. 

Stor appetit på dansk ost
De sidste fire år har tusindevis af danskere snuset til dybden og bredden i dansk ost – og nu bliver der skruet op for kampagnen.

- Erfaringerne fra de første fire års kampagne har vist os, at der praktisk talt ikke findes grænser for hvor stor interesse, der er for dansk ostekultur derude. Osten er og bliver en central del i dansk kultur, og spiller en afgørende rolle i både dagligdagens madkultur og i den højere gastronomi, forklarer Marie Sainabou Jeng, direktør og stifter af kommunikationsvirksomheden Koalition, der står for kampagnen.

Her får du overblikket over Ost & kos rute gennem landskabet:

11. august: Street Food om Søerne i København

Læs også: EU hiver Danmark i retten i sag om hvid ost med forbudt navn

30: august: Copenhagen Cooking & Food Festival

7. september: Aarhus Food Festival

14: september: SPIS! Odense Food Festival

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125