23948sdkhjf

Ikea er blandt verdens mest populære brands

Techgiganter dominerer den globale liste. I Danmark vinder Rema 1000 igen imagekapløbet blandt supermarkederne.

Tech-giganter er bedst til at sætte indtryk hos forbrugerne. I hvert fald hvis man skal tro den seneste Yougov Brandindex, hvor analysevirksomheden har målt den overordnede sundhedstilstand af et varemærke.

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen er baseret på mere end seks millioner interviews i løbet af 12 måneder frem til udgangen af juni 2019.

Vurderingen er brandet er sket ud fra de adspurgtes opfattelse de seks parametre: kvalitet, generelt indtryk, værdi for pengene, anbefaling, omdømme og kundetilfredshed.

En stor del af verdens befolkning rangerer teknologivirksomheder højest – faktisk bliver otte ud af pladserne i top-10 indtaget af tech-virksomheder. Google indtager igen førstepladsen foran What'sApp, YouTube, Samsung og Facebook

Den globale liste

  1. Google
  2. WhatsApp
  3. Youtube
  4. Samsung
  5. Facebook
  6. Amazon
  7. Ikea
  8. Nike
  9. Paypal
  10. Netflix

De eneste ikke-teknologivirksomheder, som er kommet igennem nåleøjet i år og ind på top-10, er Nike, som har skabt global opmærksomhed med sine reklamekampagner gennem 2018, og Ikea som har fastholdt sit stærke image globalt.

B&O ny på den danske liste
I Danmark er listen knap så teknologi-fikseret. Her indtager Lego, Rema 1000 og MobilePay indtager igen toppen af YouGovs image-ranking med Lego på førstepladsen med en image-score på 43,5.

Der er i det hele taget mange kendinge på den danske liste, herunder Lurpak, DR, Anthon Berg og Samsung. Sidstnævnte er i øvrigt det eneste varemærke på listen, som ikke har sit ophav i Norden.

Bang & Olufsen er ny på top 10 med en image-score på 31,7. Bang & Olufsen var også med på top 10 over varemærker, der har fået mest positiv omtale herhjemme i 2018.

Den danske liste

  1. Lego
  2. Rema 1000
  3. Mobile Pay
  4. Lurpak
  5. DR
  6. Anthon Berg
  7. Arla
  8. Sygeforsikringen Danmark
  9. Samsung 
  10. Bang & Olufsen
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158