23948sdkhjf

Danskerne går i en bue uden om facere

Halvdelen af alle danskere går i en bue uden om gadehververe, også kaldet facere, der skal få folk til at melde sig ind i eller støtte en NGO. Det viser ny undersøgelse.

YouGovs årlige NGO-rapport har gennem en årrække belyst danskernes holdning til hjælpeorganisationer og patientforeninger.

Rapporten viser, at der er en stor opbakning til patientforeninger og hjælpeorganisationer i befolkningen. 87 procent har doneret penge til hjælpeorganisationer og patientforeninger inden for de seneste tre år, og flertallet af danskere er fortsat motiverede til at støtte med penge

Kræftens Bekæmpelse er den organisation flest ville donere 100 kr. til efterfulgt af Børnecancerfonden og Læger uden grænser, skriver YouGov i en pressemeddelelse.

Opsøgende kontakt

Men selv om danskerne gerne vil støtte, er de generelt negativt indstillede over opsøgende kontakt fra hjælpeorganisationer og patientforeninger.

At danskerne er trætte af facere understreges af, at de fem negative udsagn omkring facere, som YouGov har bedt danskerne om at tage stilling til, får topplaceringerne.

Halvdelen af befolkningen (49 procent) går således i en bue uden om facere. 44 procent mener, facere er irriterende, og for hver tredje (33 procent) virker det negativt på deres holdning til den organisation, de hverver for.

Kun 8 procent synes, det er fint og 5 procent mener, det er en god måde at opnå støtte og nye medlemmer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095