23948sdkhjf

Ballade om nyt butikscenter i Nyborg

Byens politikere er splittede i holdningen til nyt butikscenter. Tvivl om hvor meget det vil gå ud over bykernen.

Nyborg er ikke den første by, der står med det dilemma, og det bliver helt sikkert heller ikke den sidste. 

Læs også: Forladt butikscenter er nu fyldt igen

For hvordan ruster man bedst detailhandlen i en gammel handelsby til en fremtid med øget nethandel?

I Nyborg er Venstre for at bygge et nyt butikscenter på den såkaldte Lynfrostgrund, og filosofien er her, at det er bedre at være proaktive og gøre noget end bare at lade stå til. 

- For os er det vigtigt, at vi ikke bare læner os tilbage uden at gøre noget. Og når der nu er investorer, som er klar med butiksformer, som vi ikke har så mange af i Nyborg i dag, må det være bedre end slet ikke at gøre noget, siger Peter Wagner Mollerup, som er formand for Nyborg Kommunes Erhvervs-og Udviklingsudvalg og medlem af Venstre, til Fyens Stiftstidende.

Men Socialdemokratiet frygter til gengæld, hvad det vil betyde for den gamle bykerne med et nyt center i byen. 

Læs også: Coop afslører Kvickly-planer i Nyborg

- Det er ikke det, vi vil have. For det vil betyde, at mange af de butikker, der har ligget i den gamle bykerne i årevis, må lukke. Det er dem, der giver sponsorgaver til de lokale foreninger og den slags. Og vi kan sagtens både bevare vores gamle bykerne, som den er, og udvikle den, uden at der skal bygges et butikscenter på en gift-grund lidt uden for byen, siger Sonja Marie Jensen (S), der gruppeformand og borgmesterkandidat. 

Ejeren af Lynfrostgrunden har fået analysebureauet Cowi til at udarbejde en rapport om konsekvenserne af et muligt butikscenter på grunden. 

Den konkluderer, at butikkerne i Nyborgs gamle bymidte vil tabe 63 millioner kroner årligt, men at detailhandlen i byen generelt vil få et plus på omsætningen på mindst 105 millioner kroner. 

Rapporten tager dog forbehold for mange ubekendte faktorer som for eksempel typen af butikker i et nyt butikscenter, og tallene skal derfor kun ses som en "gennemsnitsbetragtning", skriver fyens.dk

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094