23948sdkhjf

Stor interesse for vegansk messe i Kødbyen

Dansk Vegetarisk Forening er den danske partner, når messen VeggieWorld for første gang afholdes i København.

De to seneste år har Dansk Vegetarisk Forening afholdt Vegetarisk Festival på Tiøren, men det har været et stort ønske fra flere aktører at få et lignende event indenfor. Især efter sidste år, hvor festivalen desværre blev ramt af dårligt vejr.

- Vi er glade for at kunne tilbyde vores samarbejdspartnere, det de har efterspurgt. Det giver en lang række fordele at have et event af den størrelse indendørs, især når det kommer til logistikken. Vi håber dog allerede fra næste år både at kunne afholde en festival og en messe, da det trods alt er nogle lidt forskellige stemninger, de byder på, siger Mie Nordly, erhvervschef i Dansk Vegetarisk Forening og den danske projektleder for VeggieWorld.

En af de aktører, der havde et ønske om en messe i Øksnehallen var Naturli', som også har valgt at støtte messen med et større beløb og dermed være hovedsponsor.

- Selvfølgelig deltager vi på messen - og selvfølgelig vil vi gerne være hovedsponsor. Vi har været på markedet siden 1988 med vores plantedrikke og har udviklet os sammen med forbrugerne til at være first mover inden for plantebaserede produkter. Inspiration og dialog med forbrugerne er helt afgørende - ikke bare for vores succes, men for at mange flere får smag for en grønnere fremtid. Derfor bakker vi fuldt op om VeggieWorld, og det er stort, at messen for første gang afholdes i Danmark, siger Henrik Lund, direktør for Naturli' Foods.

Udover Naturli' har også andre større virksomheder både fra Danmark og udlandet tilmeldt sig messen, så som Hanegal, Hälsans Kök, Orkla, Fazer, Valsemøllen, Veganz med flere. Der bliver rig mulighed for at smage og købe veganske produkter.

På messen vil man også kunne se og høre forskellige indslag. Blandt andet skal årets grønne iværksætter kåres, når Anders Morgenthaler er vært for Årets Grønne Idé, og derudover vil der være oplæg om sundhed og ernæring, demonstration af hvordan man laver veganske oste baseret på nødder.

Interessen for eventet er ikke kun stor blandt virksomhederne.

- Danskerne er mere end klar til at deltage på en vegansk messe. Allerede få måneder efter vi offentliggjorde eventet på Facebook, var der over 5.000 interesserede deltagere, og billetsalget er også støt stigende, siger Mie Nordly.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141