23948sdkhjf

Nu er Ikea også et københavnerfænomen

Torsdag formiddag blev dørene officielt åbnet til Ikeas ny showroom på Vesterbro i København. Det er første gang, at Ikea er til stede i hovedstaden.

Læs også: Ikeas kødbolle får plantebaseret tvilling for klimaets skyld

- Vi har fået en super mulighed for at komme helt tæt på københavnerne med den her åbning i hjertet af Vesterbro. Det er kun cirka hver femte københavner, der har en bil. Til gengæld har alle københavnere mindst én cykel. Så rigtigt mange mennesker vil have meget nemt ved at lægge vejen forbi på cykel, siger Planning Studio Manager i Ikea Laila Haugaard i en pressemeddelelse.

Der er dog ikke tale om den velkendte blå varehuse, som ligger rundt omkring i landet men et såkaldt ”Planning Studio’, hvor omdrejningspunktet er inspiration til og planlægning af køkken- og garderobeløsninger.

Om Planning Studio

  • Adresse: Vesterbrogade 65
  • Størrelse: 450 m2
  • Antal medarbejdere: 22
  • Udstilling: Køkken- og garderobeløsninger
  • Fokus: Inspiration, rådgivning, planlægning og køb af køkken- og garderobemøbler.

Klippet birkegren
Når IKEA åbner klassiske varehuse, markeres indvielsen traditionelt med oversavningen af en birkestamme som en reference til Ikeas oprindelse i det birketræsdominerede Småland i Sverige.

Åbningen af det væsentligt mindre IKEA Planning Studio blev symbolsk markeret med, at Laila Haugaard klippede en birkegren over med en grensaks.

- Vores Planning Studio er det første konkrete vidnesbyrd om, at vi i IKEA er i gang med at ændre vores forretningsmodel og koncept. I 50 år i Danmark og gennem 75 år i Sverige har vores koncept været succesfuldt og grundlæggende det samme. Urbanisering, convenience og digitalisering skaber nye forbrugsmønstre og behov, og dem forsøger vi at imødekomme bl.a. med dette Planning Studio, som vi venter os meget af, forklarer Johan Laurell, administrerende direktør i Ikea Danmark.

Konkret regner IKEA med, at det nye Planning Studio skal levere 40 procent af den vækst, som IKEA forventer at realisere indenfor kategorien køkken og garderobe i løbet af det næste år. IKEA estimerer at sælge mere end 10 køkken- og garderobeløsninger om dagen og have ca. 100.000 besøgende det første år.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.079