23948sdkhjf

Coop til regeringen: Tak for forbuddet mod fluorstoffer

Næste skridt bør være et forbud mod fluorstoffer i kosmetik, råder virksomheden.

Regeringen vil forbyde de fluorstoffer, der bruges til at gøre fødevareemballager fedt- og vandafvisende. Blandet andet bagepapir og mikrobølgepopcorn skal derfor i fremtiden fremstilles uden de ekstremt skadelige stoffer.

Og det hilser Coop velkomment, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Siden 2015 har Coop forbudt fluorstoffer i alle egne varemærker. Med regeringens initiation bredes det ud til alle fødevareemballager i Danmark.

- Det har i mange år været kendt, at fluorstoffer skader vores miljø og kædes sammen med flere alvorlige helbredseffekter. Vi mener derfor, at regeringens forbud vil beskytte borgerne. Vi har fra Coops side arbejdet en del år for at indføre en skarp regulering på dette område i både Danmark og EU, og vi er utroligt stolte over, at Danmark nu - som det første land i verden - indfører et forbud, siger Malene Teller Blume, der kvalitetschef i Coop.

Forskningen har i årevis dokumenteret, at disse stoffer skal reguleres meget bedre, fortæller Malene Teller Blume, der kalder fluorstofferne for 'ekstremt skadelige evighedskemikalier'.

- Fluorstofferne forsvinder ikke. De bliver ikke nedbrudt. De opsamles i vores krop og i naturen. Der er en reel, og desværre alt for undervurderet, risiko for miljø og helbredsskader, hvis man udsættes for fluorstoffer, fortæller Malene Teller Blume.

Næste skridt bør være, man forbyder fluorstoffer i kosmetik, mener Coop. 

Som de første i verden forbød Coop i marts 2019 fluorstofferne i al kosmetik - ikke bare i egne varemærker, men også kendte brands, der således ikke længere sælges i Coops butikker.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141