23948sdkhjf

Rema 1000 når milepæl for genanvendt plastik

Når kunder fremover handler i Rema 1000 kan det være med ekstra god samvittighed, når indkøbsvognen bliver skubbet forbi køledisken med fersk kød, fisk og fjerkræ.

For i denne uge når virksomheden sit mål med at omlægge alle kødbakker til kødbakker af genanvendt plastik, fortæller Rema 1000 i en pressemeddelelse. 

Målsætningen blev sat i maj sidste år med forventningen om at nå at omlægge Rema 1000s årlige salg på over 55 millioner kødbakker til genanvendt plastik inden udgangen af i år - men allerede i denne uge bliver målet nået.

- Kunderne kan nu købe kød i emballage, som giver god samvittighed. For plastikken er fremstillet af genanvendt plastik, som indgår i et cirkulært kredsløb - og som samtidig kan genanvendes. På den måde reducerer vi markant belastningen for miljøet ved, at der ikke produceres så meget nyt plastik til kødbakkerne, siger Anders René Jensen, indkøbs- og marketingdirektør i Rema 1000.

Rema 1000 indførte allerede i 2008 en stribe initiativer inden for madspild - blandt andet stop for mængderabatter og mindre pakkestørrelser - som i dag er en stor del af forbrugernes hverdag herhjemme.

Nu vil dagligvarekæden hjælpe sine kunder med at reducere plastikforurening ud fra en ambitiøs emballagestrategi. Blandt andet vil Rema 1000 finde alternative materialer på alle produkter, hvor det giver mening.

Disse produkter defineres blandt andet med hjælp fra organisationen Plastic Change og Københavns Kommune, der fungerer som Rema 1000s sparrings-partnere i jagten på mere bæredygtige løsninger.

Rema 1000 har gennemgået alle varer og varegrupper og har igangsat en lang række initiativer, der enten er helt eller delvist i mål. Blandt andet er alle rengøringsmidler tæt på at være fuldt omlagt til genanvendt plastik, ligesom hele kategorien for personlig pleje også er godt på vej.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094