23948sdkhjf

Mænd dømt for insiderhandel: Tjente på tip om opkøb

Ifølge Børsens oplysninger havde de to mænd adgang til oplysninger om møbelkæden Boconcept.

To mænd på 70 og 68 år er idømt ubetingede fængselsdomme for insiderhandel, der skriver Børsen. 

Den ene mand, der var ansat som controller i et børsnoteret selskab, gav et tip videre om et overtagelsestilbud. Hans ven købte aktier i selskabet for 500.000 kr. Få dage efter offentliggørelsen af overtagelsen solgte manden aktierne og på den måde kunne de to indkassere en kursgevinst på 61.000 kr. 

Ifølge Børsens oplysninger, er der tale om møbelvirksomheden Boconcept. 

Det havde været en indbringende finte, var det ikke blevet opdaget af SØIK, i daglig tale bagmandspolitiet.

Ubetinget fængsel til begge mænd
Hos Statsadvokaten for Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) vil man ikke oplyse navnet på selskabet, men de fortæller, at aktierne i det børsnoterede selskab blev købt 30. maj 2016. 

Få dage efter den dato - den 2. juni 2016 - modtog Boconcept et købstilbud fra kapitalfonden Layout Bidco på 1,5 mia. kr. 

Insideren blev idømt 30 dages ubetinget fængsel, mens køberen af aktierne blev idømt 60 dages ubetinget fængsel og udbyttet på 61.000 er blevet konfiskeret. 

SØIK: - Insiderhandel undergraver tilliden
Det oplyser senioranklager Martin Kromann fra SØIK, der har ført sagen for anklagemyndigheden.

- Insiderhandel undergraver tilliden til de finansielle markeder. Dommen sender et klart signal om, at misbrug af børsfølsom viden til insiderhandel udløser markante straffe, og det bekræfter, at vi Danmark har en streng retspraksis på området. Retten fulgte anklagemyndighedens påstand om 30 og 60 dages ubetinget fængselsstraf til de to tiltalte, så det er et meget tilfredsstillende resultat for SØIK, siger Martin Kromann

De to mænd har bedt om betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125