23948sdkhjf

Præmieret: Aarhus-firma laver emballage af madspild

Sukker uden kalorier, vegansk gør-det-selv-ost og mad-emballage, der nedbrydes i det grønne.

Ni sunde og grønne iværksætterideer blev præsenteret, da en af Europas største startup-konkurrencer, EIT Food Innovation Prize, fredag gæstede Aarhus.

Sejren, der inkluderede en 10.000 euro i præmie, gik til Aarhus-virksomheden Cellugy, som har udviklet en bionedbrydelig emballage ud af madspild. Ifølge dommerpanelet vandt Cellugy på grund af den fuldt cirkulære tilgang til et meget aktuelt problem:

- Plastik er verdens ottende kontinent – et kontinent, som dræber vores klode. Cellugy har opfundet en smart måde at forvandle fødevarespild til en emballage, der er totalt bionedbrydelig. Hele 40-45 procent af den mad der produceres på verdensplan, går til spilde. Denne løsning vil reducere vores behov for at forbruge plastik, siger et af jurymedlemmerne, Nadav Berger fra PeakBridge Partners.

Præmien har stor betydning for den danske virksomheds næste skridt:

- Vi er igang med en patentansøgning, som er essentiel for vores forretningsgrundlag. Patentansøgninger er meget dyre, og derfor vil præmien fra EIT være en stor hjælp i forhold til at færdiggøre ansøgningsarbejdet, fortæller Isabel Alvarez-Martos, medstifter og CEO ved Cellugy, ifølge en pressemeddelelse fra Danish Food Cluster.

Andenpladsen med en præmie på 5.000 euro gik til Ziv Zwighaft fra den israelske virksomhed Low2No, som har skabt et alternativ til sukker med næsten nul kalorier.

Med til at arrangere konkurrencen i Aarhus var Danish Food Cluster, Aarhus Universitet, Danish Food Innovation, Agro Business Park og Videncenter For Fødevareudvikling, VIFU.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094