23948sdkhjf

Ota Solgryn tilbage på danske hænder

Crispy Food i Gørlev på Sjælland har købt Ota Solgryn fra PepsiCo. Dermed er et af Danmarks mest ikoniske brands igen danskejet, konstaterer Crispy Food i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at overtagelsen er sket 2. september.

Brandet har i en årrække været ejet af Quaker under PepsiCo.

Crispy Food har via søsterselskabet Nakskov Mill Foods en særlig forbindelse til Ota Solgryn, for fra 1913 blev Ota Solgryn produceret på netop fabrikken i Nakskov. Dermed kommer brandet nu tilbage, hvor det hele begyndte.

- Med Crispy Foods og Nakskov Mill Foods' fælles salgsorganisation er det en stærk, dansk spiller inden for morgenmad, der vil sikre, at Ota Solgryn fremover forbliver en central spiller inden for sund morgenmad til familien Danmark, hedder det i pressemeddelelsen.

Christian Bring, direktør for både Crispy Food og Nakskov Mill Foods, glæder sig:

- Vi har købt Solgryn, fordi det høje positive kendskab til et sundt kvalitetsprodukt tiltaler moderne forbrugere. Det er vanskeligt at finde stærkere danske brands end netop Solgryn, og strategisk passer det perfekt sammen med vores øvrige morgenmadsprodukter, fastslår han.

Selve solgrynene bliver der ikke ændret på. Det vil for eksempel stadig være den samme ristning af havren, der giver den lidt nøddeagtige smag. Der er heller ikke planer om dramatiske ændringer af pakkerne.

- Vi har respekt for historien og genkendeligheden ved Solgryn, men der er selvfølgelig gennem årene sket mange udviklinger af reklamer, pakker, samarbejder og så videre. Vi skal fortsætte den udvikling, og det glæder vi os meget til, siger Christian Bring.


Om Nakskov Mill Foods A/S:

I 1898 startede Danmarks første havregrynsmølle, AVENA i Maribo. I 1913 flyttede produktionen til Nakskov. I 1915 tog fabrikken navnet Ota.
Fabrikken fik i 1933 Ota Solgryn registreret som varemærke. Inden da var Ota i 1930 blevet del af amerikanske The Quaker Oats Company.
Fra 1990 har fabrikken heddet Nakskov Mill Foods A/S, og den producerer en række morgenmadsprodukter.
Siden 2002 har virksomheden været ejet af den familieejede koncern Koff A/S, der også ejer Crispy Food.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095