23948sdkhjf

Færchfonden: Aktieopkøb skal understøtte iværksættermiljøet omkring lyd

Den erhvervsdrivende familiefond Færchfonden har opkøbt aktier i Bang & Olufsen for at understøtte nordvestjysk erhvervsudvikling og lydiværksætter-økosystemet.  Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

Når Færchfonden med sit seneste aktieopkøb i Bang & Olufsen er blevet storaktionær med en ejerandel på nu 5,12 procent, så er det ifølge meddelelsen ikke kun for at understøtte en veletableret stor dansk virksomhed og sikre arbejdspladser og erhvervsudvikling i det nordvestjyske. Det er lige så meget for at understøtte de knapt så etablerede iværksættere og startups omkring lyd og akustik. Det drejer sig om det unikke lydinkubationsmiljø Sound Hub Denmark, som fonden blandt andet beskriver som et testcenter for nye ideer, koncepter og initiativkraft fra hele verden, når det kommer til lydteknologi.

Ifølge administrerende direktør i Færchfonden Claus Omann Jensen er opkøbet et helt bevidst signal og en understøttelse af fondens strategiske satsninger og formål:

- Vi har opkøbt B&O-aktier af to årsager. For det første fordi det er vigtigt for Færchfonden at understøtte erhvervsudvikling i Nordvestjylland. Derudover, og mindst ligeså vigtigt, så understøtter vi med aktieopkøbet også vores formålsbestemte investering i iværksættermiljøet omkring lydteknologi. Og her er B&O med deres testfaciliteter og know-how bare en nøglefaktor, understreger Claus Omann Jensen.

Læs mere om: B&O
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22