23948sdkhjf

Dansk veganerkasse satser formue i USA

Det danske måltidskassefirma Simple Feast, der siden 2017 har solgt veganske måltidskasser på det danske marked, vil nu også ind i USA.

Selskabet med iværksætteren Jakob Nordenhof Jønck i spidsen har til formålet rejst 225 millioner kroner fra investorer. Det skriver Børsen.

- Der er rigtig mange ting, der skal gå rigtigt, før vi lykkes. Så det er med en meget stor portion ydmyghed, at vi tager så mange penge ind nu, for det forpligter ad helvede til, siger Jakob Jønck Nordenhof til avisen. Han har tidligere tjent en formue på salget af fitness-appen Endomondo.

Simple Feasts plantebaserede måltidskasser sælges p.t. i både Danmark og Sverige. Ifølge direktøren har virksomheden flere tusinde kunder, der hver uge betaler mindst 545 kroner for at få leveret færdiglavede måltider til døren, skriver Børsen.

Kassernes indhold bliver lavet i en stor, ombygget lagerhal på Refshaleøen i København.

De mange nye millioner, der nu bliver tilført Simple Feast, kommer fra en klynge af venturefonde med blandt andre danske Byfounders, engelske Balderton og svenske Sweet Capital, nævner Børsen. De samme fonde investerede for et år siden 78 millioner kroner i Simple Feast.

Ekspansionen til USA gælder i første omgang Californien, hvor Jakob Nordenhof Jønck forventer at kunne levere måltidskasser i midten af 2020.

Simple Feast er stiftet i 2014 som et opskriftunivers, men for to år siden besluttede ledelsen at gå ind på det voldsomt populære marked for måltidskasser. Virksomheden havde i 2018 et underskud på cirka 40 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109