23948sdkhjf

Nyt nationalt madprojekt: Vi skal spise os ud af ensomheden sammen

Bag initiativet står Netto og FødevareBanken, der får ros fra Folkebevægelsen mod Ensomhed.

Ensomhed er ifølge Den Nationale Sundhedsprofil et stigende problem i Danmark.

Nu vil et nyt madprojekt 'Mad skal spises - sammen' tage kampen op med den nye folkesygdom og skabe flere lokale madfælleskaber, hvor danskerne kan mødes på tværs af generationer, indkomstgrupper og køn, og spise sammen og skabe nye relationer.

Bag initiativet står FødevareBanken med hjælp fra Netto, der mener, at spise et godt måltid mad sammen kan være løsningen på mange udfordringer.

Det er Folkebevægelsen mod Ensomhed enige i, og roser initaitivet fra FødevareBanken med at koble ensomhed med overskudsmad gennem flere madfællesskaber.

FødevareBanken, der er Danmarks største formidler af madspild til socialt udsatte, har gennem det sidste halve år doneret fødevarer til flere madfællesskaber i udsatte boligområder, og de gode erfaringer skal der bygges videre på, fortæller Karen-Inger Thorsen, der er administrerende direktør i FødevareBanken, i en pressemeddelelse. 

Kernen i madprojektet 'Mad skal spises - sammen' er gratis overskudsmad fra lokale Netto-butikker landet over, som de nye madfællesskaber, kobles op med, hvorefter de kan hente overskudsvarer derfra løbende.

Håbet er, at den gratis mad fra Netto kan være med til at fjerne nogle af de barriere, der kan være for at starte nye madfællesskaber.

- Vi tror på, at man kan gøre en forskel, og byde ind med det man er bedst til. Vi er gode til mad, og FødevareBanken er gode til at facilitere møder mellem mennesker og overskudsmad. Vi ved, at der er flere og flere ensomme i Danmark, nu vil vi gerne prøve, at gøre en reel forskel for de mennesker. Vi håber, at folk vil støtte op om det, siger Majken Bramstrup, der er CSR-ansvarlig i Netto.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.456