23948sdkhjf

- Smag er stadig vigtigst, når vi vælger fødevarer

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer, L&F, har undersøgt, hvad danskerne efter egen opfattelse lægger mest vægt på ved valg af fødevarer. Undersøgelsen viser, at selv om pris, ansvarlighed og klima er afgørende for mange, er smag dét, som flest lægger mest vægt på.

Det oplyser L&F i en pressemeddelelse.

- I ønsket om at tiltrække forbrugerne nytter det ikke at fremhæve argumenter som god dyrevelfærd eller nem tilberedning i mikroovn, hvis smagsoplevelsen bagefter ikke stemmer overens med forbrugerens forventninger og præferencer, siger Mette Jasper Gammicchia, der er chef for afdelingen for afsætning, ernæring og markedsudvikling.

Nina Preus er forbrugersociolog hos Landbrug & Fødevarer. Hun har stået bag undersøgelsen, der vidner om et blivende fokus på smag:

Læs også: Menybutikker laver hattrick ved prisuddeling

- Vi ser igen og igen, at smag dukker op som noget af dét, flest forbrugere lægger vægt på, når de vælger forskellige typer af mad og drikke. Kigger vi nærmere på trendsætterne, ser vi også, at der her er flere, der lægger vægt på smag sammenlignet med andre. Det er alt sammen noget, der tyder på, at madens smag vil fortsætte med at være i fokus i årene, der kommer, siger Nina Preus.

Undersøgelsen fra Landbrug & Fødevarer viser, at forbrugerne navigerer meget efter, om noget "smager godt". Hvis man som producent skal lancere en ny fødevare, er det derfor en rigtig god idé at give forbrugerne et fuldt billede af de smagsoplevelser, der venter dem, konstaterer L&F.

Læs også: Aldi vinder Landbrug & Fødevarers mejeripris i kategorien discount

- Det handler nemlig om at give forbrugerne mulighed for at vælge ud fra andet end pris, ingredienser og produktionsform. Her kan et sansesprog og et "landkort" over smagsnuancer give oplevelsen af kvalitet en hel ny dimension, siger Nina Preus.

Hold dig opdateret med RetailNews

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Easis har sat voldsomt fut under nyhederne

Unge og gamle handler lokalt af forskellige grunde

Orkla har købt Havrefras

Stryhns styrer stadig mod milliarden

30 nye medarbejdere til BilkaToGo i Hundige

Madmarkeds omsætning brager frem

Nyhedsbrev

13.125 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Kassen er tom hos netsupermarked: "Vi har erkendt, at købmandsskabet bedst bor hos uddeleren"

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

1

Normal åbner 10 minibutikker i Feriedanmark

Rekordmange konkurrerer om hyldeplads hos Coop

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

1

Samfundssind: Matas betaler lønkompensation tilbage til staten

Matas er vendt tilbage med raketfart efter nedlukning, og nu betaler virksomheden hele sin lønkompensation tilbage med tak.

1

Lagkagehuset indrykker modsvar i aviser efter stormvejr

Beskyldninger om at sende penge fra statslige hjælpepakker i skattely har ramt Lagkagehuset den seneste tid.

Dan Duck trækker Fødevarestyrelsen i retten - kræver "tocifret millionbeløb"

Coop reducerer sit samlede energiforbrug med over 20 procent

Mand stukket adskillige gange med kniv i 7-Eleven

Mindre pillepakninger er en succes i indsatsen mod selvmord

Onlinesalg driver Matas frem - trods corona

Fiskefabrik genåbner efter corona-lukning

Fødevarestyrelsen kommer efter beskidt Fakta-butik for tredje gang

Fleggaard-butik drejer nøglen om

Nu åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

En uge efter genåbningen: Politiet roser restauranter, cafeer og værtshuse

Jensens Bøfhus med plus for første gang i årevis

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Tomatketchup er kaldt tilbage

Pizzeria-ejer tjente penge på at købe sine egne pizzaer

Til midnat blev den sidste mentolcigaret solgt i Danmark

Rekordmange nye øl tappes på dåse

1

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Aarhusianske restauranter dropper buffeten

Bøtterne med bland selv-slik bliver åbnet igen

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Der skal være to kvadratmeter per gæst på restauranter

Kunderne er blevet bedre til at huske at tage en pose med

Populær pantstation vender tilbage til Rødovre Centrum

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mere genanvendelse er ikke helt sort

GTS-institutternes teknologiske infrastruktur

Serie af webinarer målrettet life science sektoren

Små handlende får en ekstra hånd

Håndspritstander incl håndsprit - se her ;)

COVID-19: Standarder er essentielle for værnemiddel-logistik

Stender Entreprise bygger ungdomsboliger i Slagelse

Nem frokostordning

3D-print faciliteter baner vejen for grønnere fremstilling

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Brancheorganisationen EESPA: Vi skal holde handlen i gang

Unboxing – Er din indpakning værd at pakke ud?

Tal med medarbejderne om den nye hverdag

6 myter om lagerautomatisering

Spar 90% CO2 på dine transporter

Bannere i god kvalitet til en god pris

Butikker skal tage imod kontanter - også under Corona krisen

Skal du udveksle EDI med en eller flere detailkæder?

Miljørigtig emballage - nøglen til din e-handelssucces

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Messekit med spritstander U/B

Danmarks eneste producent af RC4-certificeret sikring

10 År SolutionWeb - Tak!

Med fokus på accessoires

ASSA ABLOY berøringsfri kontakt

Send til en kollega

0.156