23948sdkhjf

Bahne taler ud om hackerangreb

Designkæden måtte holde webshoppen lukket i flere måneder.

Undersøgelser viser, at en ud af fire danske små og mellemstore virksomheder ikke har implementeret de mest essentielle IT-sikkerhedstiltag.

Og selvom man som virksomhed tror, at man har helgarderet sig mod cybertrusler, udvikler it-kriminelle hele tiden nye metoder til at finde sikkerhedshuller. 

For designkæden Bahne betød det, at ondsindede hackere fik adgang til kundernes kortinformationer – oplysninger, som Bahne ikke engang selv havde adgang til.

Angrebene førte blandt andet til, at Bahne var nødt til helt at lukke deres online webshop i flere måneder for derefter at genopbygge den på en ny platform. 

Det skriver Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse. 

For at sparke gang i debatten om vigtigheden af it-sikkerhed i små og mellemstore virksomheder er Erhvervsstyrelsen og Industriens Fond gået sammen om en ny informationskampagne. 

Den omfatter en række videofortællinger fra danske virksomheder, som har mærket hackerangrebene på egen krop. Kampagnen vil sætte åbenhed om it-sikkerhedshændelser på dagsordenen, og peger desuden på viden, vejledning og konkrete værktøjer til at styrke virksomhedernes digitale sikkerhed. 

- Hackerne er kendt for at være gode til at samarbejde og videndele om metoder og erfaringer. Dét bliver virksomhederne også nødt til for at kunne modstå de stigende cybertrusler, siger Tim Sloth Jørgensen, programchef i Industriens Fond.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125