23948sdkhjf

Fødevaresvindlen vokser stadig

Stort set samtlige fødevarekategorier er nu med på listen over fødevarer, der de senere år er blevet svindlet med. Listen indeholder både honning, æg, vin, olivenolie, ost, kød, fisk, kylling, frugt, grøntsager, juice, spiritus, slik, krydderier og kaffe.

Selv om producenter, myndigheder og politi i hele verden arbejder målrettet på at bekæmpe svindlen, synes omfanget kun at have taget til i styrke, og alle aktører er enige om, at de mange varer, der hvert år bliver beslaglagt, kun er toppen af et gigantisk isbjerg.

Det skriver Dansk Handelsblad.

Bladet fremhæver politimyndighederne Interpol og Europols årlige operation OPSON, der er rettet mod salg og produktion af forfalskede fødevarer. Ved den seneste aktion, der sluttede i april i 78 lande, blev 16.000 tons fødevarer og 33 millioner liter drikkevarer beslaglagt efter mere end 67.000 kontroller i butikker, markeder, lufthavne, havne og fabrikker verden over.

Markedsværdien af de forfalskede varer var på over 750 millioner kroner, men OECD - den internationale organisation for økonomisk samarbejde og udvikling - har tidligere anslået, at handlen med forfalskede føde- og drikkevarer årligt løber op i cirka 82 milliarder kroner, nævner Dansk Handelsblad.

Chefen for Fødevarestyrelsens rejsehold, Michael Rosenmark, oplyser ifølge handelsbladet, at flere kriminelle netværk relateret til bande- og rockermiljøet herhjemme har kastet sig over at svindle med fødevarer. Både fordi det er en lukrativ forretning, og fordi straffen for at svindle er beskeden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081