23948sdkhjf

Stor handelsgade bliver ensrettet: Nu trækker de handlende i protesttøjet

"Bevar mig vel! - begge veje".

Sådan står der på de protest-T-shirts, som de handlende i Holbæk er trukket i for tiden. 

Baggrunden er, at der er planer om en forsøgsordning med ensretning af Ahlgade, som er en stor handelsgade i byen. Ordningen skal efter planen indføres til sommer. 

Det fortæller TV2 East.

- Vi har valgt at gøre det, fordi vi ikke vil have, at gaden bliver lukket. Det bliver en død gade, hvor folk ikke kan køre igennem, ligesom de er glade for at gøre, siger Janne Larsen, der er butikschef i butikken Zhine, der har valgt at udstille trøjerne i vinduet. 

Handelsstrøget er allerede i dag ensrettet på grund af vejarbejde, og de handlende mener derfor, at effekten nu kan bruges til at forudse, hvad der vil ske, når forsøgsordningen træder i kraft til sommer. 

Bagermesteren i gaden fortæller til TV2 East, at hans salg er faldet med 30-40 procent, grønthandleren beretter om en "kraftigt nedgående omsætning", siden vejarbejdet blev indledt, og hos Frellsen har man også i høj grad mærket konsekvensen af ensretningen og mistet "en hel del" kunder. 

1. viceborgmester i byen, John Harpøth fra Dansk Folkeparti, mener dog ikke, at situationen i dag kan sammenlignes med den ensretning, der kommer. 

Han siger, at pladsen i Ahlgade i dag ikke bliver udnyttet optimalt, og at planen er at gøre området mindre trafikbelastet og med flere bænke og grønne områder. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078