23948sdkhjf

Trump spænder ben for Thises populære Vesterhavsost

Thises økologiske Vesterhavsost er blevet et populært produkt, og det er ikke bare herhjemme – osten eksporteres også under navnene ”Nordsee Käse” og ”North Sea Cheese”, og den lille ost, der er lagret ved Bovbjerg Fyr, kommer vidt omkring. Det skriver Randers Amtsavis.

Thise landede i 2017 et samarbejde med den amerikanske Kroger, hvor Vesterhavsosten nu skal være at finde i 800 butikkers delikatesseafdeling med oste.

Det amerikanske gennembrud sætter endnu ikke det store aftryk på Thise Mejeris omsætning, men at komme ind på markedet har været vigtigt for det midtjyske mejeri.

Fremskridtet kan dog forplumres af, at Donald Trump truer med at indføre en hård straftold på en række varer fra EU.

- Vi har først 8. oktober fået endelig bekræftet, at vi vil blive omfattet af den varslede straftold på 25 procent. Men vi ved faktisk stadig ikke, om det betyder, at den nuværende toldsats på 10 procent bliver hævet til i alt 25 procent, eller om der bliver lagt 25 procent oveni, så toldsatsen fremover bliver 35. Det ser desværre ud til, at det sidstnævnte scenarium er det mest sandsynlige udfald, siger Thise Mejeris økonomidirektør Per Godsk Nielsen til Randers Amtsavis.

Konsekvensen af den høje told bliver højere priser, og det går ud over forbrugerne, der er de eneste til at dække de øgede udgifter. Og det kan blive hård kost for Thise, der havde regnet med et stigende salg til blandt andet USA.

Der er fortsat megen forvirring over, hvad straftolden kommer til at betyde. Heldigvis er folk fra Salling ikke sådan lige at slå omkuld.

- Vi har det godt på Thise Mejeri. Og vi skal nok klare det her også, siger Per Godsk Nielsen til Randers Amtsavis.

Kilde: Randers Amtsavis

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125