23948sdkhjf

Måling: 72 procent af de unge vil spise mindre kød

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

De unge vil spise grønnere og efterlyser politisk handling, viser ny Coop-undersøgelse.

72 procent af de unge danskere mellem 18 og 34 år ønsker at spise mindre kød.

Læs også: Tomme butikslokaler bliver konverteret til andet erhverv

Og halvdelen (51 procent) mener, at politikerne har et ansvar for at reducere kødforbruget og fremme klimavenlig mad i Danmark.

Det viser en ny landsdækkende, repræsentativ undersøgelse, som Coop Analyse har udført i samarbejde med Dansk Vegetarisk Forening blandt 1.011 danskere mellem 18 og 74 år, fortæller organisationen i en pressemeddelelse. 

14 procent af danskerne svarer i undersøgelsen, at de spiser enten fleksitarisk (vegetarisk de fleste af ugens dage) eller helt vegetarisk. Og i alt svarer over en fjerdedel af danskerne (27,5 procent), at de spiser vegetariske frokostmåltider mindst 3-4 dage om ugen.

- Vi kan se, at udviklingen fortsætter, og at det især er antallet af fleksitarer, som stiger, ikke mindst blandt de unge, siger Lars Aarup, analysechef i Coop Analyse.

Klima er ved at overhale sundhed som den førende årsag
Sundhed er stadig den mest udbredte årsag til at spise vegetariske måltider, men årets undersøgelse peger på, at klima og miljø (30 procent) haler ind på sundhed (34 procent) som begrundelse for at spise kødfrit.

Blandt unge har klima og miljø (39 procent) for længst overhalet sundhed (33 procent) som den mest udbredte årsag til at vælge vegetariske måltider.

- Flere og flere unge er med rette bekymrede for både deres egen og planetens fremtid. Det er derfor glædeligt, at de både tager ansvaret i egen hånd og samtidig støtter politiske tiltag, som fremmer det grønne, siger Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening.

Opbakning til en række politiske tiltag
De unges opbakning til politiske tiltag gælder ikke kun på et generelt plan, men gælder også fem konkrete politiske tiltag:

  • 70 procent af de unge mener, at afgifterne bør sænkes på frugt og grønt. Kun 6 procent er uenige.
  • 55 procent af de unge mener, at der i folke-/grundskolen bør undervises mere i grøn madlavning i stedet for tilberedning af kød. Kun 15 procent er uenige.
  • 49 procent af de unge mener, at det altid bør være muligt i offentlige institutioner (børnehaver, plejehjem etc.) at kunne vælge et vegetarisk måltid. Kun 13 procentuenige.
  • 44 procent af de unge mener, at de officielle kostråd mere tydeligt bør anbefale, at vi spiser mindre kød. Kun 18 procent er uenige.
  • 39 procent af de unge mener, at staten bør investere mere i udvikling af nye plantebaserede fødevarer. 26 procent er uenige.
Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Formand stopper i Salling Group og får toppost i udenlandsk fødevaregigant

Politiet finder kæmpe lager med to ton fyrværkeri

Fairtrade fylder 25 år: Hvad betyder mærket egentlig?

EU: Fødevarer fra israelskbesatte områder skal mærkes

Forbrugerne skal kunne foretage valg på baggrund af blandt andet "etiske overvejelser", fastslår EU-Domstolen.

Burger King lancerer kødfri succes i Danmark

1

HK-formand: 2400 job er forsvundet fra detailhandlen på grund af ulønnet praktik

Nyhedsbrev

Nu vil Salling Group endelig rive center ned i Esbjerg

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

Bagerkæde uddeler gratis surdej

Nestlé og Starbucks går sammen om ny kaffe til detailhandlen

Danskere sælger livsværk til amerikansk emballagegigant

Coop til ledige akademikere: Bare kom - vi har plads

Coop er glad for ministers holdning og fortæller, at der er rigelig plads til ledige akademikere i butikkerne.

Købmand opfordrer kunderne til at smide bukserne

Søstrene Grene vinder regional pris

Homemate-måltider suser afsted med nemlig.com

Lidl indgår samarbejde med Too Good To Go om lykkeposer

Udvælgelse: Randers Street Food vil holde kokkeprøver før åbningen

Lang fængselsstraf til mand i sag om organiserede tyverier

Flammen satser på både take away, brunch og flere restauranter

Salling Group vil lancere fælles klimamærkning

Danish Crown indgår kæmpeaftale i Kina

Fynboer laver enorme mængder andelår, hakkebøffer og kamsteg

Føtex gør status: Madspild halveret på fem år

Tusindvis af besøgende indtog vegansk messe i Kødbyen

Krydderileverandør skifter navn

Røver truer med kniv og slipper væk med kassebeholdning

Kinesisk hang til danske øl giver vokseværk hos Carlsberg

Skagenfood har nu en klimakasse

Netto-medarbejder fra Viborg fandt skorpion blandt grøntsagerne

Metalspåner udløser tilbagekald af kyllingeschnitzler

Kebabmillionær køber sig ind i restaurantkæde

Bagerkæde lancerer vitaminbrød med ny gærtype

Mille-medarbejdere beholder jobbet

Lagkagehuset ramt af brand - bagere evakueret

Radikale Venstre vil have afgifter på e-cigaretvæsker

Legetøjsbondegård med mug tilbagekaldes

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Isomasters servicedøre på lager til omgående levering

Hollandsk virksomhed søger produkter til udendørs sport.

Søger leverandøre indenfor hjemme og fritids produkter i EU!

Sådan undgår du Dødens Gab

Har du etiketter til årets største shoppingsæson?

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Deltag i Nordic Cluster Meet Up 2019.

Black Friday er en af julens store handelsdage, er du klar?

Plej de personlige relationer

Nyt sortiment af projektører og belysning til vægge og facad

Temadag om digital monitorering af store infrastrukturer

Fra stregkode til RFID: Standarder gør rejsen nemmere

Klassisk arbejdslampe i et helt nyt lys

Generationsskifte i EL:CON Bygningsautomatik

Flexleasing eller splitleasing eller?

Nye regler for branddøre og brandskydeporte den 1. november

Hip hurra, vi har fødselsdag 8 år

Klaus har kæmpet – nu modtager han elektrikerfagets medalje

Få styr på dagens omsætning med Billy Regnskabsprogram

Derfor mislykkes mange med håndtering af deres produktinform

Begrænser din infrastruktur din forretningsudvikling?

Mød os på Building Green 2019 i Forum

PALOMAT® Adjustable - stabling/nedstabling at 2 pallestr.

Energioptimering af produktionsbygninger

Hjemmesiden udvikler sig

Send til en kollega

0.321