23948sdkhjf

Nu donerer taskekæde igen millioner til kræftforskning

Neye-Fonden har haft som sin mærkesag gennem mere end 40 år at donere Neye-butikkernes overskud til kræftforskning. I år deler fonden 5,6 mio. kr. ud på flere mindre donationer til forskning.

Danskere ramt af kræftformer som lungekræft, leukæmi, prostatakræft og brystkræft kan se frem til mere forskning på området, når 21 forskere tildeles de i alt 5,6 mio. kr. i donation fra Neye-Fonden, der ejer taskekædens butikker.

Historisk har Neye-Fonden hvert år doneret butikkernes overskud til en eller få forskere inden for et bestemt kræftområde, men i år ønskede fonden at lade donationen komme flere til gode, fortæller den i en pressemeddelelse. 

- Hver tredje dansker bliver i dag diagnosticeret med den sygdom, som desværre er skyld i, at 15.400 danskere mister livet hvert år. Kræft skal ikke alene bekæmpes med kemo, men også med vigtig forskning. Derfor er vi hos Neye stolte af, at butikkernes overskud bidrager med mere viden om kræft og nye metoder, der skal bekæmpe flere kræftsygdomme, siger Camilla Raffnsøe, der er administrerende direktør hos Neye og Neye-Fonden.

Hun fortæller, at fonden altid har haft det som sit kerneformål at donere butikkernes overskud til både yngre og etablerede forskere.

Historien bag kræftdonationerne
Alene de seneste fem år har Neye-Fonden doneret 47 millioner til dansk kræftforskning.

Men historien om Neye-kæden går tilbage til 1881, hvor Johannes Neye åbnede sin første galanterihandel på det eksklusive Vimmelskaftet i København.

Næsten 100 år senere, i 1977, blev Neye overført til Neye-Fonden. På det tidspunkt var det Agathe Neye, der drev butikskæden. Hun var enke efter Knud Neye, Johannes Neye’s søn.

Knud døde af kræft i 1945 i en alder af kun 59 år, og da parret var barnløst, besluttede Agathe Neye sig til at lade alle aktiverne i virksomheden, samt alt parret ejede i øvrigt, overgå til en fond.

Neye-Fonden skulle fremover drive Neye-kæden og via overskuddet støtte sygdomsbekæmpende forskning, nærmere bestemt kræftforskning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094