23948sdkhjf

Flere bagerier åbner: Kvaliteten skal være kalorierne værd

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

For første gang i 15 år sker der en stigning i antallet af bagerier.

For første gang i 15 år er der en stigning i antallet af bagerier.

Læs også: Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Det skriver DR Østjylland.

En af bagerne, der bidrager til den statistik, er Claus Doktor, der netop har åbnet et nyt bageri i Dronningborg ved Randers, Bakery By Doktor. Han har allerede butik i både Hobro og Viborg, og den nye forretning i Dronningborg er derfor hans tredje bageri.

Det er folk som ham, der er med til at påvirke stigningen. For stigningen skyldes nemlig ejere, der åbner flere butikker under samme navn.

Og det kan ses, fortæller John Jønsson, der er bestyrelsesformand for brancheorganisationen BKD, der står for Bager- og Konditormestre i Danmark.

Læs også: Nye luksusvarer med vilde priser indtager hylderne i supermarkederne

- Vi får færre CVR-numre, altså enkelte forretninger. Men flere enkelte forretninger tilkøber butik nummer to og tre, hvor de kører deres koncept videre, siger han til DR Østjylland.

Lige nu er der 790 håndværksbagerier i Danmark, og da tallet var på sit højeste i 2005, var der 1.200 butikker.

Stigningen skyldes ifølge en ekspert i forbrug, at bagerbranchen er sluppet ud af en krig med supermarkedernes bakeoff, der de seneste år har ført til, at hundredvis af bagerier har drejet nøglen om.

Det fortæller Flemming Birch, der er ekspert i forbrug og detailhandel.

Læs også: Trods fine resultater: Butik lukker på grund af truslen fra nethandel

- Nu ser vi brødet stå tilbage med udgangspunkt i nogle nye værdier, nemlig det gode håndværk, og så har forbrugerne en skepsis over for de industrielle varer, siger han til DR Østjylland.

Lukningen af de mange bagerier før i tiden har tvunget bagerierne til at gentænke sig selv. I Claus Doktors bageri har man også været nødt til at tænke i andre baner for at sikre overlevelsen. Han kalder det et wakeupcall.

- Hvis vi skal overleve, skal vi tilbage til surdejen, den langtidshævede dej og det friske brød hele dagen. Det er, hvad vi ser skal til, for at vi overlever, og for at vi kan ekspandere, siger han.

Det kan for eksempel ses på rundstykkerne.

Læs også: Salget af vegetarisk måltidskasse tredoblet hos Nemlig.com

- Der er sket en forandring, siden jeg var i lære. Der vejede vi vores rundstykker af på 1.500 gram, og så havde vi 30 på en plade. I dag vejer vi dem ofte af på 3.400 gram til 30 rundstykker. Så det er næsten en fordobling på størrelsen, men det er ikke, fordi volumen er blevet større. De er bare blevet mere kompakte, siger han.

Og det vil kunderne gerne have. Derfor er de også villige til at smide flere penge i bagerierne for at få den gode kvalitet.

Det fortæller John Jønsson fra brancheorganisationerne BKD.

- Man tænker noget kvalitet i forhold til, at det skal være kalorierne værd. Så kan man ligeså godt købe det et sted, hvor kvaliteten er helt i top, siger han.

Og når folk vil betale mere, så er der også en større forretning for bagerierne.

- Derfra har man fundet ud af, at det kan betale sig i dag at have forretning nummer to og tre, når man nu kan få den pris, som det koster, siger John Jønsson fra BKD til DR Østjylland.

Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Coop lægger sine to største tilbudsaviser sammen til én

Salg af lattergas til personer under 18 år bliver forbudt

Der indføres aldersbegrænsning for salg af lattergaspatroner samt begrænsninger for salgssteder.

Føtex slanker sin tilbudsavis

Medie: Flertal forbyder salg af lattergas til unge under 18 år

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Nye luksusvarer med vilde priser indtager hylderne i supermarkederne

- Tro mig: Der er salg i det her, siger ekspert.

Nyhedsbrev

Salget af vegetarisk måltidskasse tredoblet hos Nemlig.com

Opgør på tankstation i Horsens ender med knivstik

Danish Crown stikker helt af fra konkurrenterne

Suvit: Vi vokser måske lige hurtigt nok

180 danskere syge efter at have spist franske østers

Mange danskere og andre europæere har været ramt af maveonde efter at have spist østers fra Frankrig.

Coop afslører Kvickly-planer i Nyborg

"Ja tak"-tilbud er supermarkedernes nye salgstrick

Nogle butikker tjener millioner på kundernes impulskøb på sociale medier.

Andefejl: Fødevarestyrelsen lægger sig fladt ned

Nøddeekspert skal undersøge tonsvis af stjålne varer

App skal give halv milliard forbrugere viden om skadelig kemi

Forbrugere i Europa kan med appen "Tjek Kemien" opbygge vidensbank om varer, der indeholder skadelig kemi.

"Tobaksforretninger" kan undgå at gemme cigaretterne væk

Mange kiosker kan muligvis blive kategoriseret som "tobaksforretninger" og på den måde undgå stramninger.

50 millioner mælkekartoner bliver helt og aldeles baseret på træ

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

Selskabet bag Ota Solgryn og Havre Fras fusionerer

Her blev Lagkagehuset kåret til Årets Virksomhed

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Danske bagere vandt VM-bronze

Tidligere Løgismose-boss har planer på Fyn

Regeringen lover forslag om delvis pesticidforbud

Flysag kan ramme danske småkager hårdt

Dagrofa-direktør: - Vi har en unik position

Circle K gør det muligt for Børnetelefonen at hjælpe flere

Fødevarebranchens brikker er blevet allemandseje

Drab på iransk general gør det dyrere at tanke bilen

Købmænd vil have alderstjek på dankort

Ny chef skal styrke kommerciel udvikling af shoppingcentre

Alkoholfri øl brager frem

Spangsberg vinder tvist med spiritusfirma

Fødevarestyreslen finder færre sorte slagtere

Al tobak og e-cigaretter skal gemmes væk i butikker

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Svensk virksomhed søger knappe producent.

Klimakampen er rykket ind

Det her bruger din headhunter sin tid på

Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

Hvad skal din virksomhed investere i i 2020?

Kom Til Stor Åbningsfest Hos Kärcher

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

HOLIDAY WORLD international tourism trade fairs 2020

Samarbejde om innovation med udspring i testfaciliteter

Vil kan hjælp dig med at lave en plan for din næste messedeltagelse!

Tøj brand med historie søger partner

Er I parate til at konvertere til ISO 45001:2018.

De nominerede til Detailforum Awards 2020

Virksomhed tilbyder skibsdele

CTcoin deltager på EuroShop, Düsseldorf 16-20 februar, 2020

Gør noget for miljøet og din egen pengepung med Tracking

Alusteel: Hos ASSA ABLOY en en port ikke bare er en port

Have møbel producent tilbyder produktionsaftale.

Ansøg et rejselegat på 15.000 kr.

Fremtidens BR

God kvalitetesemballage til priser, der er skarpe

Mangler din virksomhed forskellige tape løsninger?

Amager Centrets forvandling

GS1-nyhed: Miljøbilleder

Tacho management i nye klæder

Send til en kollega

0.143