23948sdkhjf

Ikea i modvind: Beskyldes for at lefle for muslimer

Er det udtryk for politisk korrekthed, når den svenske virksomhed kalder sin julekollektion for "Vinterfest"?

Den svenske møbelgigant Ikea er havnet i en mindre shitstorm i forbindelse med, at årets vinterkollektion er blevet lanceret. 

Kollektionen bliver kaldt "Vinterfest" både herhjemme og i udlandet, men den består blandt andet af juletræskugler og nissemænd, og derfor vækker det undren, at den ikke hedder noget med "jul". 

Det har blandt andet fået Dansk Folkepartis Peter Skaarup til tasterne med en anklage imod Ikea for at være anstrengende politisk korrekt, fortæller BT. 

- Mens langt de fleste danskere glæder sig til at fejre den traditionelle danske jul, så er Ikea gået igang med at pynte op til ' vinterfest'. Jeg holder meget af Sverige og svenskerne, men den politiske korrekthed, der udgår fra vores naboland, begynder at blive lidt anstrengende, skriver Peter Skaarup på Facebook. 

Debatten har affødt en masse kommentarer, hvor Ikea blandt andet beskyldes for at lefle for muslimer ved at undgå ordet "jul". 

Ikea afviser kategorisk over for BT, at virksomheden er i gang med at afskaffe julen.

- Vi kan kategorisk afvise, at vi er ved at sløjfe julen. Vi afholder julebuffet i vores varehuse, og vi pynter op til jul. Julen er ikke på retur i Ikea. For vi skal være relevante for de mennesker, vi gerne vil servicere, siger Christian Mouroux Pedersen, der er presserådgiver for Ikea Danmark.

Debatten om sprogbrug i forbindelse med højtider og i særdeleshed julen har længe kørt i USA, hvor en del mener, at det er udtryk for den såkaldte "war on christmas" (krigen mod julen), hvis butikspersonalet for eksempel ønsker kunderne "happy holiday" i stedet for "merry christmas". 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188