23948sdkhjf

Kinesisk hang til danske øl giver vokseværk hos Carlsberg

Carlsberg melder om fremgang i Kina, mens væksten på hjemmebanen i Europa står stille

Stor fremgang i Asien har sikret fremgang til Carlsberg i tredje kvartal.

Bryggeriet solgte for 18,5 milliarder kroner i juli, august og september. Det er fem procent højere end samme periode året før.

Det viser Carlsbergs regnskab, der er offentliggjort torsdag morgen.

Bryggeriet fremhæver selv en god udvikling i Kina, Laos, Malaysia, Singapore og Vietnam.

I Kina er det blandt andet ølmærkerne Tuborg og 1664 Blanc, som har trukket salget op.

Til gengæld har salget i Indien været faldende - blandt andet på grund af stigende afgifter - mens Nepal har budt på tilbagegang.

- Især Asien fortsætter de gode resultater. Toplinjen i Vesteuropa var solid set i lyset af et svært sammenligningsgrundlag på grund af den meget tørre og varme sommer sidste år, siger topchef Cees t' Hart i en kommentar til regnskabet.

Carlsberg oplyser desuden, at det har købt den sidste bid af aktierne i bryggeriet Cambrew i Cambodja, som det i forvejen ejede 75 procent af året.

Mens Asien samlet set har budt på fremgang for Carlsberg i tredje kvartal, står væksten stille i Vesteuropa. Det er trukket ned af lande som Frankrig og Storbritannien.

Til gengæld melder Carlsberg om gode takter på hjemmebanen i Danmark og også højere salg i Schweiz, Polen, Serbien, Grækenland og Bulgarien.

Den mest negative del af regnskabet er i Østeuropa. Her må Carlsberg notere en negativ vækst.

Det forklares delvist med, at salget sidste år blev hjulpet af VM i fodbold i Rusland, at vejret i år har været køligere, og at der har været stor konkurrence blandt bryggerierne.

Regnskabet indeholder kun salgstal. Der er dermed ikke tal for Carlsbergs indtjening.

Carlsberg indikerede dog tidligere på ugen, at resultaterne har været bedre end ventet, da bryggeriet opjusterede forventningerne til, hvor mange penge det forventer at tjene i år.

Carlsberg forventer i år at tjene ti procent mere end i 2018, hvor bryggeriet fik et driftsoverskud på 9,3 milliarder kroner.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11