23948sdkhjf

Efter konkurstrussel: Nu betaler slikgrossist løn til ansatte

I mere end fem år har rumænske slikarbejdere måttet vente på betaling af løn fra en af Danmarks største slikgrossister, David Yüksel.

Tre rumænske slikarbejdere har nu fået betaling for arbejde, som de for mere end fem år siden udførte for en af Danmarks største slikgrossister, David Yüksel.

For den omstridte slikgrossist fra Nordsjælland har betalt godt 552.000 kroner i sagen.

Betalingen skete lige inden, at en sag om personlig konkurs imod David Yüksel skulle behandles ved Retten i Hillerød.

Det skriver Fagbladet 3F.

Bag begæringen om konkurs stod fagforeningerne 3F og HK, der på vegne af de tre rumænere havde anlagt sagen imod David Yüksel.

- Jeg er glad for, at de tre af vores medlemmer i sagen nu endelig har fået efterbetalt nogle penge fra David Yüksel. Desværre har de langt fra modtaget alle de penge, som de er blevet snydt for, da flere selskaber blev tømt for værdier og gik konkurs, efter at vi rejste sagen. Rumænerne har fået en ussel behandling af David Yüksel, siger Elaine Larsen, faglig sekretær hos 3F Frederiksborg.

Fagbladet 3F afslørede i sommeren 2014, at flere rumænere var udsat for social dumping hos slikgrossist David Yüksel, der dengang leverede varer til blandt andet Tiger-butikkerne.

Østarbejderne fik for lav løn og boede også hos arbejdsgiveren under kummerlige forhold.

Den fulde efterbetaling på godt 552.000 kroner dækker såvel lønbetaling til de tre rumænere som betaling af sagsomkostninger og betaling af renter. David Yüksel har betalt godt 93.000 kroner i renter i sagen, som 3F og HK indledte i 2014.

Fagbladet 3F har forgæves forsøgt at få kommentarer fra David Yüksel. Hans advokat i sagen, Anders Skaaning Mathiesen, oplyser i en e-mail, at hverken David Yüksel eller ham selv har kommentarer til dommen. Anders Skaaning Mathiesen skriver dog, at han ikke mener, at der er tale om løndumping, og at David Yüksel “i vidt omfang” blev frifundet for de krav, der var rejst mod ham.

- David Yüksel har nu med hjælp fra tredjemand betalt kravene inklusive renter og ønsker herefter at se fremad, skriver Anders Skaaning Mathiesen i e-mailen.

3F har trukket sagen fra skifteretten og er nu i gang med at overføre de tre rumæneres pant i gården på Harløsevej til den virksomhed, der har betalt pengene til rumænerne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112