23948sdkhjf

Bagerkæde uddeler gratis surdej

Vi spiser fuldkorn som aldrig før.

Ifølge Kræftens Bekæmpelses omfattende undersøgelse Kost,kræft og helbred – Næste Generationer, er danskernes fuldkornsforbrug nu steget for 15. år i træk, og mere end halvdelen af befolkningen spiser i dag mere fuldkorn end de minimum 75 gram, det anbefales at indtage dagligt.

Tendensen mærkes tydeligt hos landets bagerier, hvor de rustikke brødtyper ofte vælges frem for det velkendte franskbrød og andre lyse brødtyper.

Ifølge GuldBageren,der har medlemmer i hele landet, er der over en årrække sket en udskiftning i de brød, som forbrugerne kan købe i kædens bagerier.

– I vores bagerier mærker vi den store efterspørgsel på kvalitetsbrød, og de fleste af vores brød på hylderne indeholder i dag fuldkorn, fordi det simpelthen er det, danskerne vil have, siger Jørgen Fuglsang, der er formand for GuldBageren, og fortsætter:

– Vi går meget op i at udvikle brødopskrifter, der kan forene danskernes sunde madvaner med smagen af kvalitetsbrød,så det ikke er nødvendigt at gå på kompromis med hverken smag eller næring.

Danskerne får især fuldkorn gennem havregryn,rugbrød og groft brød, og netop brød anbefaler Miljø- og Fødevareministeriet, at danskerne spiser endnu mere af og gerne til alle måltider på grund af den mæthedsfornemmelse,det efterlader.

Gratis surdej til spirende bagere
Ligesom med fuldkorn elsker danskerne hjemmebag. Det fejres på den internationale brøddag Homemade Bread Dayden 17. november.

Mærkedagen markeres af alle GuldBageren-butikker, som uddeler en gratis hvedesurdej og opskrift, så danskerne kan bage deres eget surdejsbrød.

– Vi har udarbejdet en opskrift på et gourmetbrød,som vi kalder for SesamDrøm, der også indeholder surdej. Hos GuldBageren er det kåret til årets brød, og i forbindelse med Homemade Bread Day deler vi opskriften med danskerne og håber, at de bliver lige så vilde med surdejsbrødet, som vi er, siger Jørgen Fuglsang.

Bageglade danskere kan til og med tirsdag den 12. november bestille surdej til afhentning i en af GuldBagerensbutikker torsdag den 14. november.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093