23948sdkhjf

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Teknologisk Institut vil klæde branchen på med teknologier til processering, emballering og tilberedning

Tidligere havde færdigretter et broget ry og blev primært forbundet med kopnudler og frysepizzaer - men nu er hylderne i supermarkederne fyldt med sunde og velsmagende opgraderede færdigretter, konstaterer Teknologisk Institut, som er klar til at hjælpe fødevareindustrien på det hastigt voksende marked..

- Markedet for convenience food er i hastig vækst, og det er nu, fødevareindustrien skal slå til. Forbrugerne efterspørger mad af høj kvalitet, og den skal også gerne være økologisk og tage hensyn til miljøet. Det stiller nye krav til branchen, som vi nu vil klæde godt på med nye teknologier inden for processering, emballage og tilberedning, fortæller Claus Hindborg Kristensen, projektleder på Teknologisk Institut.

Emballage med mange funktioner
Især emballagen er en vigtig del af et godt convenience-måltid, påpeger han. Den rette indpakning har to overordnede formål: At forlænge måltidets holdbarhed – og dermed mindske butikkernes madspild – samt at være visuelt appellerende, så forbrugeren får lyst til at købe måltidet med hjem.

Læs også: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste convenience-koncept

- Emballagen skal desuden kunne håndtere et varieret behov for opvarmning af de enkelte dele i det færdige convenience-måltid, og der er øget efterspørgsel på bæredygtig indpakning. Vores specialister kan udvikle skræddersyede emballageløsninger i samarbejde med den enkelte virksomhed, siger Claus Hindborg Kristensen.

Nye udfordringer
Convenience-måltider er særligt udfordrende, fordi håndteringen af råvarer begynder hos producenten, men afsluttes hos slutbrugeren. Det stiller høje krav til råvarerne og fremstillingsprocesserne. Derudover består et convenience-måltid af forskellige komponenter, der varierer i tilberedningsgrad, for eksempel rå salat, semiforarbejdet kød og måske en dressing, nævner projektlederen.

Læs også: Byliv med venner koster unge dyrt

- Det kræver en multidisciplinær tilgang at fremstille en velsmagende færdigret af høj kvalitet. Mange fagområder skal spille sammen for at opnå succes. Med afsæt i industriens behov og danske kvalitetsråvarer udvikler vi konkrete løsninger på de udfordringer, producenterne oplever i forhold til convenience food. Ud over emballage har vi særligt fokus på udvikling af metoder, der kan måle og styre kvalitet og holdbarhed samt hvordan vi kan gøre fremstillingen af færdigretterne mere energieffektive, fortæller Claus Hindborg Kristensen.





Mere om: convenience
Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Pensioneret varehuschef redder små butikker i knibe

67-årige Hans P. Madsen er tidligere Føtex-chef, og nu rådgiver han små bagere og slagtere gratis.

Aldi dropper plastikposer

10.000 chokoladekalendere er tilbagekaldt - smager af pap

Eksporten af økologi falder efter 12 år med fremgang

Julelys kan være hormonforstyrrende

Forbrugerrådet Tænk har testet en række LED-lyskæder og har fundet hormonforstyrrende ftalater i nogle af dem.

Coop skærper krav til bæredygtig soja

Nyhedsbrev

Nu skal fremtidens fødevarer være helt sikre

Danske dagligvarebutikker er mere pessimistiske over for julesalget

Øko-direktør: Her er min fremtidsdrøm

Helle Borup Friberg svarer blandt andet på, om økologiske varer er dyre nok.

Cepos: Prishop på cigaretter vil øge uligheden en del

Cheføkonom mener på baggrund af folketingssvar, at øget tobaksafgift vil give lommesmerter i nogle husstande.

Pasta tilbagekaldes efter fund af insekter

Fakta donerer mere end en million til hjertesagen

Her åbner landets største Netto

Kyllingekød trækkes tilbage - solgt over hele landet

Afgift på bæreposer og engangsservice tredobles i finanslov

Fremover kan det være en god idé at huske sin egen pose, når man er ude at handle, da prisen ventes at stige.

Nemlig.com fortsætter vokseværk med underskud

Onlinebutikken med dagligvarer Nemlig.com prioriterer vækst over profit i den nærmeste fremtid.

Voksende burgerkæde med nyt minus

108 butikker i Q8 har meldt sig ind hos De Samvirkende Købmænd

Prinsesse Marie modtog 3,41 mio. kroner af Salling Fondene til nye madspildsbutikker

Coop vil slette CO2-spor med mindre plast og nye træer

Rød blok er enige om at øge prisen på cigaretter til 60 kroner

Der er flertal i Folketinget for at øge prisen på cigaretter, hvilket var et rygende varmt emne i valgkampen.

Firmabiler, kasinoer og cigaretter: Finanslov øger afgifter

Rette spor: Emmerys tabte færre millioner

Plastindustrien: Stærkt unødvendigt at tredoble bæreposeafgiften

Butikskæder oplever stort nej tak til plastikposer

Thisted Bryghus klar til at åbne sit nye bryggeri

EU hiver Danmark i retten i sag om hvid ost med forbudt navn

Lego køber fansite for voksne

Fåremælk og sort Castello-ost er i farezonen

Forbrugerne holdt på pengene før black friday

Minister: Nu må landmænd slagte deres dyr på gården

Takeaway: Wolt har fart på

Fødevarestyrelsen lukker ulovlig slagter på Rømø

Boom i økologisk sodavand: Især unge prioriterer økologien

Otte ud af ti vil ikke undvære kød på tallerkenen

Naturli' hædret med dyrevelfærdspris

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Producent af emballagemateriale, søger agent!

Leder du efter en PET-producent?

Få tips til at spare tid og penge!

Virksomhed tilbyder hårdt og flydende bitumen.

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Læder produktionsvirksomhed søger distrubutør i Norden!

SMV’er om Finanslov: 3 strikes og 1 out

Få din hurtigport klar igen med lamelreparationssæt

Opskriften på succes: Optimalt bæger til Optimel salat

Undgå uheld på læsserampe med automatisk fastholdelsessystem

Og vinderen er...

Kollaborative robotter og Deep Learning viser potentiale

Forhandler søger salgsagent i Norden!

HCS tilbyder investering i miljø- og transportbranchen

Polsk virksomhed tilbyder partner aftale til det maritime.

6 techdrevne måder din fysiske butik kan erobre Black Friday

Selvstendig med revolutionerende kosmetik/hudplejekoncept?

GET READY FOR JAPAN - to ugers træningsprogram i Japan

Nørd eller nysgerrig? Deltag i et af vores IHC-webinarer

Kom godt igang med din næste messestand

NY BROCHURE - effektiv palletering

Skal din hverdag som restaurant ejer være nemmere?

Højteknologisk produktionsløsning forude!

Karrieresparring med en Headhunter kan være guld værd

Danish IP Fair 2020 i københavn

Send til en kollega

0.184